Grabmen Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Posiadam Radeona 9500 128MB HIS-Excalibur. Podkręciłem go do Radeona 9700 8 potokow soft-modem za pomoca Riva Tuner niestety zwisł odbył sie juz na 3 tescie w 3D Marku 2003. Zrobilem jeszcze raz soft-moda tym razem na 9500 teoretycznie nie wyswietlił mi 8 potokow ale po zalaczeniu testu wydawalo mi sie ze karta szybciej chodzi niestety zwis odbył sie na 4 tescie "Mather Nature". Postanowilem wrocic do ustawień fabrycznych wszedłem jako administrator w trybie awaryjnym usunołem wszystkie drivery, usunołem temp, uruchomiłem normalnie system i wykryło mi VGA wiec zainstalowałem oryginalne stery ze stroni ATI. Wł 3D Marka 2003 i jeden raz przeszedł drugi raz zwis. Karta tak jak by nie wytrzymywała termicznie. Wiem na pewno ze juz wrocilem do Radeona 9500 non-pro bo mam w 3D Marku 2003 2500 wynik. Jednak teraz nie wiem co sie stalo z ta karta czy sie zepsuła od podkrecania czy cos jeszcze siedzi w WIN Xp ze ja wiesza. Prosze o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 A na poczatku testowales ja na driverach od ATI? Dzialala normalnie? Jaki masz zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabmen Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Tak dzialala normalnie a moj komp chodzi 24h/dobe. Zasilacz mam jakis firmowy w pudelku był 400W z dwoma wiatrakami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Z tego co powiedziales na gg, zasilacz to no name, wiec tak naprawde warty co najwyzej tyle co firmowa 230 :) A karta po odblokowaniu potokow jest bardziej pradozerna stad IMO te zwisy. Natomiast problem ktory wystepuje po powrocie do sterow ati i no- rmalnych ustawien jest troche dziwny... :? Moze to jakies pozostalosci w systemie po probie softmoda i przydalaby sie reinstalacja sysu, ale nie wykluczone jest rowniez uszkodzenie karty, choc jakos nie chce mi sie wierzyc, ze moglo by sie to stac za sprawa softmodu... :? Rada pierwsza: reinstal windy, rada druga: podmiana zasilki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabmen Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Oto link do opisu mojego modelu zasilacza http://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=13352 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...