Jarek1853 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, szukam laptopa za około 3000 zł (+/- 5%). Laptop do ogólnego zastosowania internet, filmy ale czasem też gry. Na chwilę obecną zastanawiam się nad Lenovo Y50-70 w konfiguracji z i5 i 8 GB RAM. Wolę aby laptop był bez systemu. Preferuję 15,6 cala. Czy znajdę coś lepszego w tym budżecie? Edytowane 30 Stycznia 2015 przez Jarek1853 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Tak żeby się zmieścić w budżecie z SSD, proponuję MSI GP60 z i5 i GTX850 + SSD Plextora 128GB. Zalety dysków SSD: szybkie uruchamianie systemu (do 10 sekund) są sporo lżejsze od tradycyjnych dysków talerzowych pobierają mniej prądu pracują dużo ciszej zapewniają sporo szybszy odczyt oraz zapis danych (odczuwalna różnica) W morele zamontują Ci to za 1zł + dostaniesz wysyłkę gratis po podaniu kodu rabatowego - wysłałem poprzez prywatną wiadomość. Według mnie bardzo dobra opcja - sam sobie wybierasz dysk SSD, a nie kupujesz w ciemno no name'a zamontowanego przez inny sklep w zestawie. Edytowane 30 Stycznia 2015 przez Szakalowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1853 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Witam ponownie, po małej przerwie temat zakupu znowu powrócił. Czy warto kupić Lenovo Y50-70 na i5 z 8GB RAM za 2850 zł? Czy może dołożyć do 2999 zł do wersji z 16 GB. Wiem, że na chwilę obecną 8 GB spokojnie wystarczy, tylko laptopa nie będę wymieniał przez minimum 5-6 lat? Czy warto dołożyć te 150 zł do 16 GB myśląc o przyszłości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...