banakul Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam! Oto mój kłopot: szukam laptopa -17 cali, matowa matryca, -karta nivida choć żeby GT (niestety bardziej się już w tym nie rozeznaję a jest ich cały ogrom) -procesor Intel Core i3 lub i5 taki, żeby "dawał rade" -1000GB dysk, mogłyby być dwa sdd ileś tam i 1000 GB -pamięć 4 GB a lepiej więcej -system windows 8 może być 7 -oby nie był głośny jak czołg i nie parzył rąk i nie trzeszczał I do tego nie mam pojęcia co jeszcze z ważnych rzeczy. A do tego wszystkiego ma być ten laptop: Będę na nim głównie oglądać filmy lubię widzieć dobrze i wyrażnie, -trochę obróbki zdjęć Nikon D3100, ale to tak naprawdę czysto amatorsko, takie rodzinne dzieci, zwierzaki, widoczki o takie tam:)), -troszkę sobie gram..np. wiedźmin, władca śróddziemia, i moja słabość wszelkie serie Lego:)) -internet Proszę Was o pomoc ponieważ mieszkam naprawde z dala od cywilizacji tu internet pewny i stabilny to kabel neostrady, do wielkich sklepów, żeby choć pooglądać sprzęt naprawdę daleko. A do tego ja się po prostu na tym nie znam. Poradźcie coś, skłaniam sie ku: Lenovo lub Asus. Przekopałam internet i cieżko z matową matrycą przy 17 calach i do tego w DOBREJ konfiguracji i cenie. A właśnie najgorsze to pieniądze, oczywiście zatem, żeby było tanio. Jednak doskonale rozumiem powiedzenie"tanie mięso psy jedzą"..rozsadnie zatem podchodzę do ceny względem wymagań. Chyba na raty będzie trzeba..:)) Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Najtaniej MSI GP70 z i5 + GTX850 DDR3. Posiada matową matrycę 17,3" i specyfikację, na której już pograsz w wymienione gry, do tego dysk 7200rpm a nie jak zazwyczaj w laptopach wolne 5400rpm. opcjonalnie Acer V3-772g z i7 + GTX760. Wydajniejszy 4 rdzeniowy procesor, karta graficzna o tej samej wydajności co GTX850 DDR3. Plusem bardzo dobry układ chłodzenia, duże mozliwości rozbudowy - max 32GB RAM + 2 wolne sloty na dodatkowe dyski SSD. Edytowane 8 Lutego 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...