Skocz do zawartości
muhammaden

Problem z podłaczeniem karty graficznej HD 7970.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem, mam zasilacz thermaltake 500w który ma dwa wyjścia na zasilanie pci-e, są to piny 6+2, a w karcie graficznej potrzeba 6 i 8 pinów (http://www.chip.pl/images/testy/podzespoly-pc/karty-graficzne/vtx3d-radeon-hd-7970-x-edition-3072mb-gddr5/55871_4.jpg/image_preview )      , próbowałem podłaczyć zasilanie do karty, że wpinam 6+2 i 6, a 2 piny zostają wolne. Gdy chcę uruchomić w taki sposób sprzęt, komputer odrazu zawiesza się na starcie, jakieś sugestie? Przepraszam, jeśli jest w złym dziale to prosze o przeniesienie. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem na dwóch słabszych komputerach i nie ruszyło, jednak zaniosłem komputer do seriwsu, włozyli kartę do innego lepszego komputera i karta odpaliła. Z początku oferowali mi zasilacz Chiefteca 700w, włożyli go do komputera, jednak nie było to samo co na starym zasilaczu. Stwierdzili że może bios płyty głównej trzeba zaktualizować i zostawiłem im ten komputer, może coś wymyślą. Specyfikacja to: płyta głowna asrock h61m socket 1155, goodram 4gb, procek aktualnie pentium g850. Zasilacz ma ponad 2 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem na dwóch słabszych komputerach i nie ruszyło, jednak zaniosłem komputer do seriwsu, włozyli kartę do innego lepszego komputera i karta odpaliła. Z początku oferowali mi zasilacz Chiefteca 700w, włożyli go do komputera, jednak nie było to samo co na starym zasilaczu. Stwierdzili że może bios płyty głównej trzeba zaktualizować i zostawiłem im ten komputer, może coś wymyślą. Specyfikacja to: płyta głowna asrock h61m socket 1155, goodram 4gb, procek aktualnie pentium g850. Zasilacz ma ponad 2 lata

Kocham tych serwisowych znawców:D, dobrze ze ci nie zaproponowali zasilacza 1200 W, wystarczy ci na ten procek i karte zasilacz 500 W ze sprawnością 80 + lub jakiś budżetowy 600 W .Twoja płyta jest po prostu słaba, jak bios nie pomoże to nic nie wskórasz,  wyczyść dokładnie PCI (w Asrockach nawet pyłek w slocie potrafi powodować restart). Tyle mogę ci doradzić na odległość i nie bierz tego zasilacza jest za "duży" na twój konfig. Dodatkowo chieftec zszedł teraz na psy a pewnie z wysokiej półki zasilacza ci nie zaproponowali :D.

Pozdrawiam

Edytowane przez Wodzu1988

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi