muhammaden Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Witam, mam taki problem, mam zasilacz thermaltake 500w który ma dwa wyjścia na zasilanie pci-e, są to piny 6+2, a w karcie graficznej potrzeba 6 i 8 pinów (http://www.chip.pl/images/testy/podzespoly-pc/karty-graficzne/vtx3d-radeon-hd-7970-x-edition-3072mb-gddr5/55871_4.jpg/image_preview ) , próbowałem podłaczyć zasilanie do karty, że wpinam 6+2 i 6, a 2 piny zostają wolne. Gdy chcę uruchomić w taki sposób sprzęt, komputer odrazu zawiesza się na starcie, jakieś sugestie? Przepraszam, jeśli jest w złym dziale to prosze o przeniesienie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Masz możliwość sprawdzenia karty w innym komputerze bądź skorzystania z innego zasilacza? :) Jaka jest reszta konfiguracji? Ile PSU liczy sobie lat? Edytowane 20 Lutego 2015 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muhammaden Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Sprawdzałem na dwóch słabszych komputerach i nie ruszyło, jednak zaniosłem komputer do seriwsu, włozyli kartę do innego lepszego komputera i karta odpaliła. Z początku oferowali mi zasilacz Chiefteca 700w, włożyli go do komputera, jednak nie było to samo co na starym zasilaczu. Stwierdzili że może bios płyty głównej trzeba zaktualizować i zostawiłem im ten komputer, może coś wymyślą. Specyfikacja to: płyta głowna asrock h61m socket 1155, goodram 4gb, procek aktualnie pentium g850. Zasilacz ma ponad 2 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu1988 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Sprawdzałem na dwóch słabszych komputerach i nie ruszyło, jednak zaniosłem komputer do seriwsu, włozyli kartę do innego lepszego komputera i karta odpaliła. Z początku oferowali mi zasilacz Chiefteca 700w, włożyli go do komputera, jednak nie było to samo co na starym zasilaczu. Stwierdzili że może bios płyty głównej trzeba zaktualizować i zostawiłem im ten komputer, może coś wymyślą. Specyfikacja to: płyta głowna asrock h61m socket 1155, goodram 4gb, procek aktualnie pentium g850. Zasilacz ma ponad 2 lata Kocham tych serwisowych znawców:D, dobrze ze ci nie zaproponowali zasilacza 1200 W, wystarczy ci na ten procek i karte zasilacz 500 W ze sprawnością 80 + lub jakiś budżetowy 600 W .Twoja płyta jest po prostu słaba, jak bios nie pomoże to nic nie wskórasz, wyczyść dokładnie PCI (w Asrockach nawet pyłek w slocie potrafi powodować restart). Tyle mogę ci doradzić na odległość i nie bierz tego zasilacza jest za "duży" na twój konfig. Dodatkowo chieftec zszedł teraz na psy a pewnie z wysokiej półki zasilacza ci nie zaproponowali :D. Pozdrawiam Edytowane 26 Lutego 2015 przez Wodzu1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 z tego co patrzyłem sporo ludzi zgłaszało problem na tej płycie, podobno pomaga update biosu i ustawienie grafy pcie jako pierwszej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...