userone Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Mama taki mały dylemat...ma płytę główną RIVBE czy jeśli umieszczę kartę graficzną GTX780 classified w trzecim slocie pci a kartę dźwiękową w drugim slocie pci to czy grafika nie będzie za bardzo podgrzewać tej karty dźwiękowej ? Uprzedzam pytanie... pierwszy slot będzie zasłonięty jeśli wybiorę do chłodzenia procka NH-U14S:) no chyba że zakupię Archona IB-E x2 to wtedy nie będzie problemu ale na chwilę obecną bliżej mi do Noctuy:) Edytowane 21 Lutego 2015 przez userone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Nawet jak będzie cieplejsza to nic jej się nie stanie. Zawsze możesz dźwiękówkę wsadzić na sam dół w ostatni PCI-e x16. Jak byś nie zrobił to zawsze masz miejsca w budzie na dodatkowe wentylatory na przodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userone Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) teoretycznie tak można i tak ale ze względu na fakt że grafika zajmuje dwa sloty to nie wiem czy dźwiękówka nie będzie przysłaniać grafice swobodnego zasysania powietrza przez wentylatory chodzenia Edytowane 23 Lutego 2015 przez userone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Ale jeszcze masz drugi slot x16. Tego chłodzenie nie będzie przysłaniać i możesz w niego wsadzić grafę, a dźwięk na sam dół. Wówczas będą dwa sloty wolne między kartami. To opcja 1. A druga to ta, którą podałeś w pierwszym poście. Edytowane 23 Lutego 2015 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userone Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) @DejwiT11 no właśnie nie bardzo bo RIVBE ma pierwszy i trzeci slot x16 a drugi i czwarty x8 więc wpinając w drugi slot grafikę będzie ona działać w x8 a w pierwszy przy nh-u14s nie da się jej wpiąć :( Edytowane 23 Lutego 2015 przez userone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 A to sorry, nie doczytałem. Więc wpinaj tak jak napisałeś pierwotnie i się baw dobrze, nic nie ma prawa się stać ;) Wysłane z mojego C6603 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...