reksio888 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam. Zastanawiam się nad wymianą starego (dell d620) na coś nowego gdyż stary przestaje spełniać wymagania. Szukam czegoś z matową matrycą aby nie denerwować się na odbijające się światło i z jakąś dedykowaną grafikę aby czasem pograć w coś dla rozrywki ale nie w żadne nowości, co najwyżej PES04.Przeglądając rynek wpadł mi w oko: Lenovo B50-70 i5-4210U R5 M230 ale czytając testy narzekano na matrycę i baterię. Czy faktycznie są one jego minusem? Dawniej byłem przekonany głownie do DELLów i HPków (praktyczne rozwiązania - np. likwidacja napędu optyczne i zamienienie go na dodatkowy dysk lub baterię itp. a nie żadne "jednorazowe" stałe konstrukcje), chociaż w dzisiejszych czasach mam braki odnośnie produkcji laptopów przez inne firmy i byłbym wdzięczny za Wasze opinie. Ewentualnie propozycje innych modeli. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Jeżeli siedzisz na Dellu to matryca w Lenovo zniechęci Cię do pracy na nim... Niska jasność, kiepskie kolory, słabe kąty (mówimy o serii G z błyszczącą jak i E530 z matową); Ode mnie głos również na Acera, matryce lepszej jakości, wykonanie podobne, awaryjność to kwestia losowa; W przypadku Lenovo należy też mieć na uwadze że obecnie procedury serwisowe potrafią potrwać ponad miesiąc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reksio888 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Acer wygląda ciekawie i mimo że do gier używam blaszaka podłączonego do tv to faktycznie w laptopie przydałoby się lepsza grafika żeby za każdym razem nie załączać drugiego kompa a jak już grać, to na czymś lepszym niż na najniższych detalach :)Patrząc jednak na jego testy to również narzekają na baterię, nagrzewanie się obudowy itp. chociaż coś mi się wydaje że te wady będą się powtarzać w większości modeli.Miło by było gdyby brano również pod uwagę inne rzeczy (tak jak wspomniane wyżej długie procesy serwisowe, konstrukcja, jak on się sprawuje itp) a nie tylko wyposażenie, bo na ten temat macie dużo większą wiedzę niż np. ja, który samemu mogę tylko porównać parametry i ewentualnie uda mi się gdzieś znaleźć jakąś małą wzmiankę na inne tematy dotyczące danego modelu :) Edytowane 23 Lutego 2015 przez reksio888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...