diablo23 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Witam Własnie zakupiłem kartę HIS Radeon 9600Pro i niby wszystko jest OK z małym wyjątkiem. Mam problem z uzyskaniem koloru na wyjściu TV-Out w standarcie VHS. (S-Vhs nie mogę sprawdzić z braki telewizora z takim wejściem) Włączam w sterownikach wyjście na TV-Out ale na telewizorze uzyskuję obraz czarno-biały. Podczas ładowania windows gdy mam włączony telewizor wszystko jest w kolorach aż do momentu kiedy system czeka na zalogowanie.(wtedy już jest czarno-białe) Niby na karcie jest zworka którą można przełączyć (Pal - NTSC) Ja próbowałem wszystkie ustawienia i nic. Nie wiem czy karta jest walnięta czy to jakis inny problem. Sterowniki które używam to Catalyst 3.5. Windows XP Prof Eng + SP1 Reszta tak jak w podpisie. Może ktoś miał podobny problem z inną kartą i będzie w stanie mi poradzić. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 podaj jakbys mogl osiagi tej karty tzn : 3dm2001 se , 3dm2003 i jakbys mogl to benchamark comanche 4 w 1024 bym byl bardzo wdzieczny!! bo sie zastanawiam nad karta bo musze kupic w ciagu oparu dni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Zaczołem eksperymentować i doszedłem do następujących efektów. 1. Uruchamiam wyjście TV na karcie przy włączonym telewizorze. 2. Brak koloru obraz czarno biały 3. Wyłączam telewizor i włączam - obraz kolorowy 4. Wystarczy że wejde do zaawansowanych ustawień w sterownikach obraz przełącza się na czarno-biały Drugi sposób 1. Uruchamiam wyjście TV na karcie przy wyłączonym telewizorze 2. Włączam telewizor i mam kolor. 3. Wystarczy że wejdę do zzawansowanych ustawień sterowników obraz przełącza się na czarno-biały. Dlaczego tak sie dzieje? Zaznaczam że na Radeonie 8500 i tych samych kablach to samo TV wszystko było OK. Pozdrawiam Leszek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...