S y l v e k Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Witajcie. Mam chęć w niedalekiej przyszłości zakupić dysk SSD i mam mały problem. Mianowicie, nie mam wolnego kabla z zasilaniem na SATA. Rozważam takie rozwiązania, aby go zasilać z portu USB a przesył danych był normalnie kablem SATA do płyty. Szukałem po internetach ale są adaptery na USB i przesył też jest przez USB, więc odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Molex > sata nie da rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 ps2 tylkonie mów że nie masz wolnego molexa A nawet jak nie ma to są rozdzielacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S y l v e k Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) @tesel Nie mam wolnego molexa, nie wiem czemu miałbym mieć :DA co do przejściówek z molex-sata, o takich rzeczach to ja wiem ale właśnie mam tylko SATA w zasilaczu. Pobór mocy SSD nie jest aż tak wysoki pobór mocy 0,15 W w trybie pracy i 0,06 W w trybie uśpienia a napięcie do niego to tylko 5V. Szukałbym przejściówki ... albo już znalazłem takie coś jak rozdzielacz SATA. Szukałem coś w stylu przejściówki z USB na samo zasilanie SATA ale nie znajdę czegoś takiego bo USB ma napięcie 5V a dyski 12V Edytowane 8 Marca 2015 przez S y l v e k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) To rozdzielacz sata A już znalazłeś. Edytowane 8 Marca 2015 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Jeśli posiadasz jakieś umiejętności i masz na płycie wolne złącze usb, możesz zrobić coś takiego klik @Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S y l v e k Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Na początek kupię rozdzielacz zasilania SATA. Jak będzie linia 5V obciążona na SATA, wtedy pobawimy się w zasilanie z USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S y l v e k Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Mam zasilacz z SATA :D i do Niego podpięte 3 dyski na SATA czasami 2 ale muszę mieć jedno zapasowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...