Skocz do zawartości
Przemeq153

Asus F550jk czy Asus R510 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie !

Przymierzam się do kupna laptopa i własnie zastanawiam się nad tymi dwoma lapkami z tematu . Jak myślicie który jest lepszy ? Trochę szukałem o nich informacji w necie i o tym F550 prawie nic konkretnego nie pisze . Może wy mieliście z nim odczynienia ? . Tu macie linki do nich .  

F550jk  -    http://www.mediamarkt.pl/bielsko-biala/notebook-asus-f550jk-xo165h,id-1023583

R510    -    http://asus.strefamarek.allegro.pl/laptop-asus-r510jk-dm009d-i7-8gb-750gb-gtx850-gw24.html

Jeżeli byście mogli polecić mi również jakieś inne fajne modele to byłbym bardzo wdzięczny .

Moje wymagania

1)Cena- max 3300 zł

2) procesor i7 HQ/MQ  . i7U odpada

3)karta graficzna na poziomie wyżej wymienionych laptopów . 

4)przekątna ekranu 15"-17" obojętne

5)laptop będzie używany do przeglądania internetu , gier , robienia muzyki (odtwarzania dużej biblioteki w Kontakcie )

PS.Oglądałem też Lenovo y50-70 przewyższa on trochę mój budżet lecz są o nim super opinie i ma trochę lepszą kartę graficzną (niektórzy piszą , że jest najwydajniejszy z pośród laptopów ze swojej półki cenowej . Jak myślicie jest on aż tak dobry by dokładać kilka stówek by go kupić ??

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za testy FxJ ale niestety nic tam nie pisze o Asusie f550 . Wiecie cos więcej o nim ( temperatury , głośność , czy da się wymienić bebechy ) .

Prosaid niestety procesor i5 odpada ( za słaby dla mojej zabawy z muzyką a i7 za drogie w Acerze vn7)

Chciałbym się jeszcze zapytać czy do Asusa r510 da się dołożyć drugi dysk i ram ?? Bo 750gb to trochę mało . Nie moge sie tego doszukać czy można tam cos wymieniać/dokładać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

laprekuan bardzo fajny tylko tak jak pisałem wyżej pricesor i7 to jest dla mnie obowiązkowy .

Mam jeszcze takie pytanie czy kupując lenovo y50-70 z 4gb ramu dam rady dołożyć jeszcze 4 gb ? Jak tak , to dam rade zrobić to samemu i czy nie bedzie wtedy problemów z gwarancją ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi