Skocz do zawartości
arthx

Danger Den - zamowienie #2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Planuje male zamowienie u Danger Den-a (MAZE4 itp)

Jesli ktos rowniez chcialby sie podlaczyc do zamowienia w celu obnizenia kosztow przesylki (min 24$) to prosze o zgloszenia.

(prosze raczej o zgloszenia na male rzeczy, raczej bez chlodnic czy galonow z chlodziwem :) - zbyt bardzo zwieksza to objetosc, wage i koszty wysylki).

Zamowienie zamierzam wyslac w ciagu najblizszych paru dni (nie dluzej niz tydzein)

pozdrawiam

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze bedzie z 5 osob.

tak sobie myslalem ze uda sie zebrac 4-6 osob (lacznie ze mna)

mysle ze to by byla optymalna liczba osob, by cala ta sprawa odbyla sie w miare szybko i sprawnie.

planuje w czwartek wyslac do Dargen Dena wstepne zamowienie w celu obliczenia kosztow przesylki (oczywiscie poza clem itp ktore nasi kochani celnicy nie omieszkaja pewnie nalozyc).

prosze wiec osoby juz zdecydowane o zamieszczenie w tym temacie konkretnych zamowien. prosze rowniez o dane kontaktowe (GG, email) na PM

pozdrawiam

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powoli zbliza sie termin...

chcialbym w srode wyslac juz w miare kompletna liste zamowienia (w celu okreslenia kosztow wysylki) - dlatego prosze o konkretne deklaracje chetnych na zamowienie - najchetniej prosze o te zamowienia w tym temacie.

pozdrawiam

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogłaszm wszem i wobec (a dokladnie to arthx'owi) ze zamawiam co nastepuje:

MAZE4 Block - Includes Mounting Hardware, AMD Processor Lucite Top, None (tops), 1/2 Fittings, Brass Fittings, None (o-ring), Stainless Steel Option, None ( Socket Screw Wrench)

kto jeszcze chetny, do boju...arthx czeka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aktualnie sa 4 zamowienia na bloczki MAZE4 (lacznie z moim).

jutro kolo poludnia chcialbym wyslac wstepne zamowienie w celu okreslenia kosztow wysylki - prosze o zdecydowanie sie pozostalych chetnych.

pozdrawiam

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrna chetnie bym sie zapisal na 3 Peltiery 226 W gdybym tylko mial kase z blokow bo w poniedzialek mam miec gotowe 6 sztuk do sprzedaży :( ... ale trudno przy nastepnej okazji ... a wlsnie wlasnie przed chwila mi sie przypomnialo wyslalem ostatnio maila do Góral on juz tam zamawial ... propponowal by poprosic o wysylke przez USPS (Unites States Postal Service) mowil ze bedzie taniej ... jak szukalem to znalazlem taki cennik

http://www.usps.com/consumers/domestic.htm#priority

Qna szkoda ze nie poczekacie z 2 tygodni ... bo ja bym zamowil za ponad 110$ ...... buuuuuuuuuuuuuu... ale coz za niedlugo moze sam skrece jakas liste zainteresowanych... tak wogole jak macie zamir rozwiazac sprawe uregulowania platnosci miedzy soba ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

badam tez sprawe USPS (ale te tabele co sa w linku dotycza przesylek w USA, nie miedzynarodowych).

Co do twojego pytania,

mysle ze mozesz sie dolaczyc - nie ma problemu

co do platnosci - przed zamowieniem zamawiajacy przesylaja mi czesc lub calosc naleznej sumy (rodzaj zaliczki).

jak poznamy wszystkie koszty dokladnie (przesylka, clo, podatki) - to rozliczymy sie ostatecznie i przy rozsylaniu nastapi doplata. wszystko z kazdym idnywidualnie moge uzgodnic.

arthx

BTW - paczuszka z trzema peltierami to koszt rzedu 50$ ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedy masz zamiar wysylac zamowienie bo wg tego co przeczytalem to widze ze jutro ...a ja nie wiem kiedy bede miec kesz... dopiero szlifuje stopy blokow wodnych i jeszcze trzeba je polakierowac. Najwczesniej w poniedzialek wystawie je na sprzedaz (W niedziele bede grzeszył) no i nie wiem kiedy zejda i kiedy dostaneakske a to o nia chodzi... chyba ze planujesz powiedzmy za 2-3 tygodnie jeszcze jakas wysylke ?? i ile wyniesie to pokrecone cło ?? wydaje mi sie ze jak placone bedzie ptrzelewem a nie za pobraniem to wartosc przesylki bedzie zero :) jak mozna od zera naliczyc cło ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyblizona cena MAZE4 43.95$ (na AMD z chomowanymi dolotami i stalowymi srubami mocujacymi) + koszty przesylki (mysle ze ok 20$) + clo i podatki (nie mam pojecia jak to ocla itp - 50-70 PLN ?)

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA

Prosze o ostateczne deklaracje do godz 12 w czwartek , 10-go lipca

(bo widze ze znowu zaczyna sie "polskie" "chciala bym ale sie boje" )

i bedzie to trwalo miesiac, zamiast trwac 2 dni

czasu na zastanowienie bylo , wydaje mi sie, wystarczajaco duzo.

kto chce sie przylaczyc - zrobil to juz, a kto nie wie, to dalej pewno nie bedzie wiedzial.

Na razie sa 4 osoby

max koszty wysylki - okolo 100$ (pede probowal zalatwic wysylke USPS - taniej)

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UPDATE

Wysylka bedzie przez USPS (moze to spowodowac male opoznienie daty wysylki, poniewaz ktos z Danger-Dena musi pojechac na poczte - godzina drogi...)

przykladowe ceny dla paczki 20 pounds:

FedEx - 140$

USPS - 90$

Nasza paczka oczywiscie bedize wazyc duzo mniej

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja PROF uroczyście oznajmiam wszystkim tu zgromadzonym, a zwłaszcza zacnemu człowiekowi ARTHX'owi, który to wszystko zainicjował ze zamawiam TRZY PELTIERY 226WATT za 38$ sztuka widniejącego w cenniku DangerDena jako "226W Potted Peltier"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

no to mamy mniej wiecej gotowe zamowienie

jest 5 osob - 4x MAZE4 + peltiery

zaraz wysle pre-order z zapytaniem o kalkulacje ceny wysylki przez USPS i moze ewentualne rabaty... bede informowal...

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: chcialem przeprosic za to, iz zglaszalem na poczatku chec wziecia udzialu w zamawianiu bloczkow i nie wytrwalem w tym. niestety brak kasy na obecna chwile zmusil mnie do tego, moze jeszcze kiedys bedzie trzecia szansa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FINAL UPDATE

otrzymalem odpowiedz od DD i invoice proforma

uzyskalismy maly rabat na bloczki MAZE4 i zamiast kosztu 43.95$ zaplacimy 42$ za sztuke

koszty wysylki - 45$

dzis w nocy zloze zamowienie

prosze o kontakt zainteresowanych w celu ustalenia szczegolow.

pozdrawiam

arthx[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UPDATE

info otrzymane od DD:

Hello Artur,

Yes, your documents came through. Your order has been processed and sent to

the shop to be filled. Email notification will be sent when your package

ships out.

Best Regards,

Debbi

Danger Den Shipping

====================

calkowity koszt zamowienia wyniosl 383.15 $

konto mojej karty zostalo dzisiaj obciazone suma 1543.10 PLN (ostateczne rozliczenie karty z 17 lipca)

co daje kurs dolara: 1$=4.028 PLN

no to zostalo teraz tylko czekac na paczuszke i ewentualne koszty celno-graniczne

pozdr

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

nasza przesylka zostala wyslana w piatek 18-go lipca

Your order was shipped USPS Global Express today, 7/18/03. Here is your

tracking number EU 974934185 US. Thank you for ordering with Danger

Den

Przesylke mozna obserwowac na stronie USPS wpisujac w okienko tracking number.

pozdrawiam

arthx

P.S.

dzieki dla moderatora za troszke kleju :) i przyklejenie topica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyh ... pewnie dojdzie w przyszlym tygodniu ;)

Jak juz bedziecie miec tego MAZE4 to jak macie czas, sposobnosc to porownajcie jego wydajnosc z polskimi blokami nucleon, huricano, discotech ...

Jakbyscie robili kolejne zamowienie (pod koniec wakacji, wrzesien) to powiadomcie mnie jestem skory zostawic troche gotowki u DD

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi