KuASY Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam, dziewczyna posiada takiego laptopa System XP, ogólnie pracuje na nim (tłumaczem jest) i jest OK Problem polega na tym, że nawet filmiki na YT się bardzo tną, nie pomaga zmniejszenie jakości do 480 czy 360 :( Grzebałem w BIOSie, udało się podkręcić z 1,2GHz na 1,5GHz jednak zero poprawy. Czy jest możliwość wymiany procesora w tym laptopie? Do reszty zadań nadaje się, jednak czasem chciałaby zobaczyć jakiś filmik ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 procesor jest wlutowany w płytę nic nie wymienisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Pomóc mógłby nowszy system (W7, 8.1) + IE jako przeglądarka. Pisałem na ten temat też tutaj http://forum.purepc.pl/topic/349650-przycinki-przy-ogladaniu-filmikow-na-youtube/?do=findComment&comment=3942542 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuASY Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Yogi311 - gdzieś to wyczytałem że nie ma możliwości zmiany procka :( wiadomo że lepiej kupić nowy sprzęt, ale są inne wydatki aktualnie. A na nowego laptopa z 1500zł by musiała przeznaczyć. Klaus - Przecież sam win7 ma większe wymagania sprzętowe, może pod XP sprawdzę IE? Ale dziewczyna strasznie się przywiązała do XP i ciężko ją namówić na zmianę :D sprawdziłem pod XP i IE, niestety procesor cały czas 100% obciążenia, niestety jednak czas na nowego laptopa :( Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez KuASY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Yogi311 - gdzieś to wyczytałem że nie ma możliwości zmiany procka :( http://obrazki.elektroda.net/4_1275827194.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuASY Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Szkoda że nie da się odlutować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...