erni_k Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Witam, szukam pomocy w wyborze monitora, a zaraz przyjadą pany wsadzą mnie w kaftan i zamkną w domku bez klamek... tyle tego jest. Potrzebuje monitor głównie do pracy, programy CAD/CAM, czasami rozrywka w postaci gry czy filmu. Pracowałem na dwóch moniotor 19" i 17", ale 17" odmówiła współpracy, a przyzwyczaiłem się. Teraz nie mogę sobie poradzić.Co powinien mieć monitor którego poszukuje: - nie męczyć oczu, to raczej podstawa- matowa matryca to druga podstawa- rozdzielczość oczywiście FullHD minimum. - wiem że dla mnie 27" to nie za dużo, a 19" to za mało, dlatego 24" albo 27"- budżet do 600zł maks- może być używany- jakby to miało znaczenie jestem w pewnym stopniu daltonistą tzn nie rozróżniam pewnych barw więc nie wiem czy dostrzegę jakieś uper-hiper różnice między różnymi matrycamisą używane 27" samsunga tyle że z TV (w zasadzie nie wiem czy to wada czy zaleta jeśli chodzi o monitor do PC), LT24C300, T27A550 nie wiem czemu ale podobają mi się BENQ: GL2460 GL2450H, może mają ładne opisy...może coś LG 24M35APozdrawiam erni_k, mam nadzieję że ktoś podpowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erni_k Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 po namyśle i rozczytaniu dorzuciłem grosza i kupiłem: Benq GW2760HS.Temat do usunięcia/zamknięcia.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...