Stenkowsky Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Witam serdecznie. 4-3tyg. temu spaliła mi się moja karta graficzna(Radeon 5750HD). Zmieniłem ją na starszy model(GTS 8600). Po zamontowaniu tej karty komputer zaczął od razu inaczej chodzić. Zmulony komputer, low fps w grach oraz freezowanie(csgo, gta san andreas), 85%-90% zużycia cpu podczas bezczynności. Strzeliłem wczoraj formata. Ogarnąłem podstawowe uptade'y i zainstalowałem CS:GO. Co 10 sekund dostaję freezy na 2-3 sekundy, fps jest mały(coś takiego jak tutaj, lecz rzadziej: ). Chciałbym jeszcze dodać, że miałem kiedyś zamontowanego GTS'a 8600 i działało to lepiej niż teraz (0 freezów, stałe 50-60 fps). Czy wiecie może jak mogę pozbyć się tego problemu? Z góry dziękuję za każdą pomoc :-) Dodam jeszcze spec. mojego komputera: AMD Athlon 64x2 5000+ 2.60ghz 4GB Ram GTS 8600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam w klubie. Nie mam aż takich hardkorowych ścin jak ty, ale wyglądają podobnie. http://forum.purepc.pl/topic/366480-freezy-co-kilka-minut-podczas-grania/ Tak się teraz zastanawiam - i mi i Tobie spaliła się karta graficzna. Może przepalił się przewód 6pin do zasilania karty i są takie oznaki? Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stenkowsky Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Też się nad tym zastanawiałem. Nie mam pojęcia o co chodzi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 A może to wszystko tyczy się małej ilości pamięci gpu? U mnie karta ma tylko 512 a gram na fullhd. U Ciebie 5750 miał chyba 1gb a teraz grasz na 256/512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...