scaramanga Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Czytałem recenzję tych dwóch NB na notebookcheck.pl i cały czas się nie mogę zdecydować, a widzę to tak: 1. OBUDOWA, ROZMIARY, WAGA Tutaj patrząc na same fakty: MSI jest wyraźnie cieńszy i lżejszy, reszta rozmiarów porównywalna. Jeżeli chodzi o samą jakość wykonania to oglądałem je w sklepie i szczerze mówiąc MSI tez wywarł na mnie lepsze wrażenie. Nic nie trzeszczy, zdejmuje się cały spód. Na Asusie strasznie paluchy się odciskają. Werdykt : Zdecydowanie MSI 2. MATRYCA Tutaj wg notebookcheck.pl wygrywa asus ALE jak oglądałem je w sklepie matryca GT72 wyglądała tak samo. Sprzedawca sprawdził w cenniku i twierdził że to IPS. Zadzwoniłem do MSI i mi powiedzieli, że recenzja na nbchk.pl była tłumaczona i był model z innego rynku . Więc jeżeli tu i tu jest IPS to nei ma różnicy. Werdykt: REMIS 3. WYDAJNOŚĆ Tutaj nad grafiką nie mam się co rozwodzić bo jest ta sama GTX980M wiec i wydajnośc jest ta sama: Werdykt: REMIS 4. TEMPERATURY Asus : MSI: Tutaj czarno na białym – średnie temperatury niższe w MSI Werdykt: MSI 5. KOMFORT UŻYTKOWANIA Tutaj subiektywne odczucia i MSI mi przypadł dużo bardziej do gustu. To co jest dla mnie najważniejsze: • Układ i skok klawiszy, robiony przez SteelSeries odpowiada mi bardziej • Łatwiejszy dostep do podzespołów • Większa ilośc portów na dyski SSD w razie rozbudowy • Wygodniejsze rozłożenie portów Werdykt: MSI 6. CENA No właśnie. Sprawdzałem na skąpcu i w wersji z 16 GB RAM: MSI – 7299 Asus – 7399 Werdykt: MSI PODSUMOWANIE: Jak widzicie, dużo więcej zalet widzę po stronie MSI (7 dla MSI 2 dla Asusa), więc wybór jest chyba całkiem oczywisty. Ktoś ma jakieś swoje spostrzeżenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Tu masz swój open box review, odśwież sobie pamięć i rozwiej wątpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Asus g751 z i7 + gtx980 + 16gb ma bardzo dobrą kulturę pracy, znacznie lepsza niz msi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 ja bym rownierz wybral MSI ale merytoryczna wypowiedz i jeszcze bedzie mnie pouczal kpina ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...