Skocz do zawartości
Voltare

Laptop do 3000 zł(15,6", FullHD, Intel i5-i7, 8GB RAM, SSD 128GB+)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym prosić o pomoc w wyborze solidnego laptopa do ~3000 zł, który będzie miał szerokie zastosowanie(nauka, praca) z wyłączeniem gier(jeżeli już to typu Football Manager).

Parametry laptopa o jakim obecnie myślę to:

• Rodzaj matrycy: Matowa
  • Przekątna: 15,6"
  • Rozdzielczość: 1920x1080(FullHD)
  • Procesor: wydajny Intel i5 lub i7(jeżeli niskonapięciowy to tylko i7)
  • RAM: najlepiej 8GB DDR3; z braku laku zadowolę się 4 GB
  • Karta graficzna: niesprecyzowana(coś co będzie rozsądne w połączeniu z innymi podzespołami)
  • Dysk twardy: SSD 128GB+ wraz z HDD 500GB+(najlepiej zamontowane fabrycznie)
  • Niezintegrowana, wydajna, bateria
Dlaczego myślę o powyższych parametrach? Mało podróżuję, aczkolwiek matowa 15,6 calowa matryca powinna dać komfort w zastosowaniach stacjonarnych jak i w podróży; zalet FullHD ciężko odmówić. Z doświadczenia jakie mam stwierdzam, że najbardziej zauważalną różnicę można odczuć po przejściu z dysku HDD na SSD, dlatego też chciałbym kupić laptop od razu z dyskiem SSD.

Poniżej podaję listę laptopów, które wybrałem po przeczytaniu kilkunastu tematów na tym forum:

Który z nich według Was były najlepszy? Może jakieś inne, lepsze, propozycje?

Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź i pozdrawiam.

Edytowane przez Voltare

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Dzięki opinii eksperta mam teraz ułatwiony wybór. Jeżeli ktoś znałby jeszcze jakiś model, o którym mogę pomyśleć to prosiłbym o podanie go. Tymczasem idę medytować nad tym co wybrać  :biggrin:

Edytowane przez Voltare

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podany lenovo to bardzo dobry wybór

matryca full hd i pojemny 256gb dysk SSD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet dobrze się składa z tymi promocjami, dzięki wielkie za informację. Jak na razie idąc tropem, który podrzucił mi kaijitsu przymierzam się do zakupu Acer E5-572G i7-4712MQ/8GB/1000 FHD GT840M + w późniejszym terminie kieszeń HDD Caddy wraz dyskiem SSD; tutaj ta promocja mogłaby się przydać. Jest w sumie też inna opcja, a mianowicie Acer E5-572G i7-4712MQ/8GB/240 FHD GT840M z zamontowanym już dyskiem SSD 240GB. Wymaga co prawda lekkiego powiększenia budżetu, ale patrząc inaczej to inwestycja kilkuletnia. W następnym tygodniu najprawdopodobniej coś zamówię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi