Skocz do zawartości
pio

Rozkodowywanie CANAL+ bez doprowadzonego kabla

Rekomendowane odpowiedzi

Zdaje sobie sprawę, że topik, który zamieszczam, nie jest czysto-komputerowy, ale szukałem forów z tej dziedziny i nic nie znalazłem, jedyna nadzieja to forumowicze TWEAKa, dlatego proszę moderatorów o wyrozumiałość. Sprawa wygląda następująco: jest sobie kabel od kablówki z Canal+, chce go rozkodowywać na kompie, ale tak, żeby do karty tv nie był podłączony kabel od kablówki, czy istnieją jakieś pluskwy albo nadajniki, które można podłączyć na końcu kabla od telewizji kablowej, a odbiornik na wejściu antenowym do karty tv. Albo może ktoś zna jakieś inne rozwiązanie, które będzie łącznikiem między kablem od kablówki i kablem od karty tv. Odległość, która nie może być połączona przewodem to ok. 3m. Potrzebuje tego rozwiązania, dlatego że jestem biednym studentem mieszkającym na stancji, a właścicielka domu żąda ode mnie dodatkowych opłat za kablówkę (ona miałaby ją wtedy za darmo moim kosztem). Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa takie urzadzenia dzieki ktorym mozna wyprowadzic obraz z kablowki albo z komputera radiowo np. na caly dom ale koszty tego chyba beda wyzsze niz koszty uzytkowania kablowki za dodatkowa oplata dla wlasciciela. Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym wlascicielem, rozdzielic sygnal kablem nie problem, kosztow dodatkowych brak jesli chodzi o wlasciciela sieci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz rozkodować C+ to najlepiej mieć karte z satrym dobrym BT878 bo większość softu do dekodowania chodzi tylko z tymi kartami ja kupilem AverTV Studio 303 i troszke zaluje bo jest z nowym chipem Conexant CX23881-27 który nie jest kompatybilny z BT878 :( ale zato mam najnowsza kość do której wiara zacznie pisać sotf jusz niedlogo a jakosc obrazu na nim jest calkiem miodna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...