R_I_P_ Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 hm... zauwazylem, ze moja barracuda 4 40gb zaczela wydawac z siebie ciagly pisk, o bardzo wysokiej czestotliwosci... moj qmpel tego nie slyszy... ale ja slysze to wyraznie i ch.. mnie strzela z tego powodu... ;( orientujecie sie, co to moze byc? i czy podlega to gwarancji? z goory thx za help... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 looknij TU moze o to chodzi :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Uruchom to w czystym dosie i po sprawie :) http://www.strony.wp.pl/wp/wojtek_m1/smscan.exe Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 smscan ... niestety nie pomogl... dalej to samo... glowa mi peka... eh... ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Ja też mam jakieś piski. I to jest chyba to, bo piszczy tylko kiedy dysk jest nieużywany. Sprawdze ten program później bo dysk mam na serwerze a morrowinda ściągam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAg Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 hm... zauwazylem, ze moja barracuda 4 40gb zaczela wydawac z siebie ciagly pisk, o bardzo wysokiej czestotliwosci... moj qmpel tego nie slyszy... ale ja slysze to wyraznie i ch.. mnie strzela z tego powodu... ;( orientujecie sie, co to moze byc? i czy podlega to gwarancji? z goory thx za help... U mnie tez kiedys wydawala dziwne dwieki , okazało sie ze była za słabo dokręcona do obudowy :lol: Zawsze mozna sprawdzic . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 U mnie tez kiedys wydawala dziwne dwieki , okazało sie ze była za słabo dokręcona do obudowy :lol: Zawsze mozna sprawdzic . HM... moja wcale nie jest przykrecona... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 jakbys ja regularnie karmil mieskiem to by nie pisczala 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucha Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Niedawno qpiłem dysk również seagata tyle że U6. Po podłeczeniu usłyszałem dzwine piski (po jakims czasie serio idzie dostać nerwicy).Byłem pewny że to dysk, jednak po rozebraniu kompa okazało sie że to zasilacz tak mi piszczy .Wcześniej miałem szajsunga i była cisza ( poza zgrzytami dysku :lol: ). Nie wiem o co w tym wszystkim lata .Inni qpują dyski i to on im piszczy a ja qpiłem dysk i piszczy mi zasilacz :D . BTW z dysku jestem bardzo zadowolony wogóle go nie słysze (jakiś niemowa chyba :D ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 hm... moja tez nie piszczala do momentu gdy dostalem plyte ecs k7s5a do przetestowania... i do niej podlaczylem hdd... (normalnie uzywam epoxa 8KHA+, na ktorym nie zaobserwowalem takich jaj... [a moze po prostu nie zwracalem uwagi... :twisted: ]) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 hehe jak ja tu dawno nie byłem... a jak jest słabo przykręcona lub wogóle to nie piszczy tylko jakby to powiedzieć... brzęczy co jest spowodowane drganaimi dyzia i jest niskiej częstotliwości - a jesteś pewien że to dyzio? mnie tak piszczy zasilacz jak jest nie osłonięty. Niby nic ale jak muza nie leci to go słychać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 po wypieciu dyzia jest cisza jak gandzia zasial... :lol: a zasilacz jest niczego - sobie... hunt key 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 hm... moja tez nie piszczala do momentu gdy dostalem plyte ecs k7s5a do przetestowania... i do niej podlaczylem hdd... (normalnie uzywam epoxa 8KHA+, na ktorym nie zaobserwowalem takich jaj... [a moze po prostu nie zwracalem uwagi... Potwierdzam, jak zabieram BIV do znajomego z K7S5a to tez piszczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Hej ,a nie wiecie czy ten programik "smscan" dziala ,kiedy dysk jest podlaczony do kontrolera HPT. Bo uruchamialem ten progs i nie zadzialal i nie wiem ,czy podpinac go po zwykly IDE. A ja myslalem ,ze to ktorys z wiatrakow w obudowie piszczy ,ale rzeczywiscie jak dysk zaczyna pracowac to nie slychac tego pisku. Az mnie glowa boli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...