Skocz do zawartości
skaj

Laptop do 3000zł (płynna praca, wydajność)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuje laptopa do kwoty 3000 zł. Laptop będzie głównie używany do surfowania po internecie, pracy (programy obliczeniowe i graficzne), oglądania filmów, okazjonalnie do gier.

Wymagania, które chciałbym ażeby laptop posiadał to:
- procesor i5 (chyba, że coś lepszego i7 w tej kwocie)

- minimum 8gb RAM

- dysk SSD (128GB minimum, dodatkowym atutem byłby dołączony HDD w zestawie)

- przekątna 15,6 '' / rozdzielczość FullHD

- wytrzymała bateria

Sam znalazłem takie oto propozycje:

http://www.x-kom.pl/p/210080-notebook-laptop-15-6-asus-r510jk-dm011d-8-i5-4200h-8gb-128-500-dvd-gtx850.html

http://www.x-kom.pl/p/228227-notebook-laptop-15-6-lenovo-y50-70-i5-4210h-8gb-256-gtx860m-fhd.html#

Lenovo troszkę naciąga budżet i tutaj pytanie czy jest wart dołożenia tej różnicy. Jakie są wasze opinie odnośnie firmy Asus/Lenovo (gwarancja, stosunek do klienta)?

Laptop ma posłużyć przez kilka lat dlatego potrzebuję dość wytrzymałej "bestii". Widziałem też dużo modeli Lenovo Z50-70 jednak mam małe zastrzeżenia co do wykonania. 
Z góry dziękuje za pomoc i cenne rady!
Pozdrawiam!

Edytowane przez skaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lenovo y50 z i5h + gtx960 to zdecydowanie najlepszy wybór twoim wypadku

dysk ssd fabryczny i bezkonkurencyjny stosunek wydajności do ceny

Asus ma słaby serwis

OFc Lenovo tez idealne nie jest ale w asusie najczęściej się zdarzają zgrzyty.

Edytowane przez laprekuan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Chciałbym podbić temat. Chyba wybrałem już faworyta. Jest to ten model http://www.x-kom.pl/p/240969-notebook-laptop-15-6-lenovo-y50-70-i5-4210h-8gb-1000-gtx960m.html?partnerid=100448925&sm12=MTc=&ts=1440425276&token=d88cd66813e6fe0fba550a5bfce4656c
Mam pytanie czy w tej cenie (lekko ponad 3tyś) jest możliwość kupienia czegoś lepszego ? Czy wychodzi może w niedalekiej przyszłości jakiś model warty uwagi i lepszy niż wyżej wymieniony ? Jakieś wady/zalety Lenovo Y50-70 jako modelu oraz firmy ? Z góry dziękuję za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lenovo y50 z i5h + gtx960 to zdecydowanie najlepszy wybór twoim wypadku

dysk ssd fabryczny i bezkonkurencyjny stosunek wydajności do ceny

Asus ma słaby serwis

OFc Lenovo tez idealne nie jest ale w asusie najczęściej się zdarzają zgrzyty.

czyli wyszło na moje. Dziwne jednak, ze skoro nic wydajniejszego nie dostanie to podawałeś całą resztę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi