kogelmogel Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 Cześć, poszukuję lapka którego głównie będę używać w szkole/na wyjazdach do internetu/filmów/gier czasem też do pracy. Budżet jak w temacie ok 3500, ewentualnie ciut więcej. Szukam lapka który: - jest bez systemu - ma dysk SSD co najmniej 240gb (hdd niepotrzebny) - ma 8gb ramu - mile widziana rozdzielczość Full HD najbardziej zainteresowały mnie Lenovo Y50-70, Zastanawia mnie jak to jest z tym jego grzaniem? Testy nie pozostawiają na nim suchej nitki, ale użytkownicy są już bardziej wyrozumiali. Asus R510JK teoretycznie ma lepsze chłodzenie Może jakieś inne propozycje? Mogą być też lapki z i7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Tutaj dostaniesz taniej Lenovo Y50 z i5 + 8GB RAM + GTX960. Odświeżona seria z matrycą IPS oraz fabrycznym SSD 256GB Co do wydajności to gtx960 jest ~50% mocniejszy od starego gtx850 DDR3 z Asusa Edytowane 21 Lipca 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogelmogel Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 Całkiem fajne te Acery, ale dodatkowo musiałbym dokupić ssd i z 3,5 wyszło by prawie 4 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogelmogel Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 To lapek po godzinie użytkowania wylądowałby za oknem . Za długo mam stacjonarny z ssd żeby teraz cokolwiek bez niego kupić :grin:. Jakby jeszcze jakaś mądra głowa mogła powiedzieć czym się różni standardowe ssd od tego ssd na m2 to będę wdzięczny :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 Złączem. Wydajność w laptopie jest podobna. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogelmogel Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 Lenovo staraj się kupić z dyskiem 256GB SSD Czemu? Znalazłem te lenovo za 3249, do tego jakaś porządna podstawka i nie powinno być tak źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 Za 50zł więcej masz wersje z 256GB SSD. W tych 240GB to zazwyczaj sklepy dają dziadostwo typu Kingston V300 z asynchronicznymi pamięciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogelmogel Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 O tym mówię klik po prostu ciekawiło mnie czemu akurat wersja 256 :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogelmogel Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 Poprzeglądałem oferty w innych sklepach i różnica nawet 250 zł, sporo jak na taki sam model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogelmogel Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 A taki Acer byłby wart swojej ceny? klik może udałoby mi się dorwać wersję bez systemu to byłoby trochę taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogelmogel Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 No nic to trzeba będzie rozbić skarbonkę i w przyszłym tygodniu zamówię tego Acera z i5 i 860M, dzięki wszystkim za rady pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogelmogel Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 A zwłaszcza wyjazdy do dziadków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Zobacz sobie Lenovo y70 z i5h + gtx860 ma fabryczny dysk ssd 240 gb jest to większy brat y50tki z troche lepszą matrycą z panelem dotykowym jak obajer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil.grela.7 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Lenovo y50 mogę w pełni polecić. W acery bym się nie pchał Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogelmogel Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Lenovo y50 mogę w pełni polecić. W acery bym się nie pchał Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ponieważ? Y70 odpada bo z systemem Edytowane 25 Lipca 2015 przez kogelmogel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...