Skocz do zawartości
pako_kinG

9600PRO vs GeForce5600 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem za ATI. Możliwe, że wyjdzie w teście troszkę wolnijsza, ale jaki jest sens płacić ponad 1000 zł za FX-a, jak R 9600 PRO zeszło do poziomu 590 zł?! Znamy możliwości kręcenia ATI- nowa technologia zrobiła swoje- moim zdaniem nic już nie uratuje FX-a :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro - a właściwie to już dzisiaj, na in4.pl ma być test GF FX 5600 Ultra (w dwóch wersjach taktowania). A porónany bedzie do radeona 9500 Pro i 9600 Pro.

...już jest: www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=159

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie ze 5600 ultra jest szybszy od 9600pro ale od 9500pro to juz chyba nie

...-no, nie zupełnie!

1.R9500Pro

2.R9600Pro

3.FX5600Ultra

www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=159

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę stosunek ceny do wydajności to

To moim zdaniem wygrywa 9600PRO

Gdyby 9500Pro było w cenio około 600-700 złetych to bym brał taką

kartę.

Sam kiedyś miałem NVidię i w pewnym momencie chyba od GF2 lub GF3 cos się porobiło z kompatybilnością ze starszymi programami.

Jeśli chodzi o Radeona to nigdy nie było takich problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha- tak jak pisałem- Radeony górą! Nie wiem, gdzie tu sens brać kartę droższą i nie jednokrotnie zdecydowanie słabszą w nowych aplikacjach niż karty ATI. Owszem, w starszych apliakcjach są szybsze ( nie we wszystkich!!!!), ale te FX-y ludzie biorą ze względu na Direct 9.0- a tu wał- wydajność słaba :P Niby okrojony przecież RV 350 radzi sobie znacznie lepiej ( a konstrukcja ma już prawie 1.5 roku licząc pierwsze R 300). Wniosek? NVIDIA sie spóźniła z realizacją FX-a i to teraz widać. Jednostki Vertex Shader dają ciała na całej długośc. No i co wam z tego Cine FX ( Vertex/Pixel Shader 2.0+), jak karty ledwo dają rady w tym środowiku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie ze 5600 ultra jest szybszy od 9600pro ale od 9500pro to juz chyba nie

...-no, nie zupełnie!

1.R9500Pro

2.R9600Pro

3.FX5600Ultra

www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=159

chyba nie doczytales do koncahttp://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=159&rectr_str_numer=5

...no tak:

1.R9500Pro

2.FX5600Ultra

3.R9600Pro

Thx za sprostowanie! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...