jareck Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Wielkie yo! Mam kilka pytanek. Jeśli nie chcecie odpowiadać to nie piszcie nic. A w szczegolnosci tekstow SZUKAJ, to już było, czy tym podobnych. Do rzeczy Mam zamiar kupić taki sprzet: athlon 1700 256 333 ram twinmos 9500pro wdc 40gb z serii JB abit NF7 obudowa z jakimś wystarczającym zasilaczem, nie za droga tani wydajny dobry cooler A teraz pytania: 1. 1700XP albo 2500barton? 2. 1x :cry: 256 ale 333 czy może 400mhz?? 3. Jaka firma dla pamieci Kingston czy twinmos?? 4. czy wystarczy zasiłka 300W np. modecom ,czy warto to kupić? 5. co myślicie o tym zasilaczu "peer" 400W? 6. jaką byście wzieli firmę dla ati radeon 9500pro: HIS, SAPHIRE, FIC, SUPERGRACE? Dziękuje wszystkim którym chciało sie przeczytać te pare słów i dać konkretną odpowiedź, dzięki za wszystkie sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 1. 1700+ i podkrecasz 2. Hmmm... wiekszosc 333 Twinmosa chodzi na 400, ale biorac 400 masz pewność ze na tyle pojda. 3. Jak dla mnie TwinMos 4. Zasilke to najlepiej Chiefteca najmniej 360 W DF. 5. raczej deer 400W ale nie zmienia to faktu, ze to shit 6. Szafirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Wielkie yo! Mam kilka pytanek. Jeśli nie chcecie odpowiadać to nie piszcie nic. A w szczegolnosci tekstow SZUKAJ, to już było, czy tym podobnych. Do rzeczy Mam zamiar kupić taki sprzet: athlon 1700 256 333 ram twinmos 9500pro wdc 40gb z serii JB abit NF7 obudowa z jakimś wystarczającym zasilaczem, nie za droga tani wydajny dobry cooler A teraz pytania: 1. 1700XP albo 2500barton? 2. 1x :cry: 256 ale 333 czy może 400mhz?? 3. Jaka firma dla pamieci Kingston czy twinmos?? 4. czy wystarczy zasiłka 300W np. modecom ,czy warto to kupić? 5. co myślicie o tym zasilaczu "peer" 400W? 6. jaką byście wzieli firmę dla ati radeon 9500pro: HIS, SAPHIRE, FIC, SUPERGRACE? Dziękuje wszystkim którym chciało sie przeczytać te pare słów i dać konkretną odpowiedź, dzięki za wszystkie sugestie. Ad1. Masz kase bierzesz bartona nie masz szukasz 1700+, ale z nimi już coraz ciężej. Ad2. Generalnie do kręcenie lepiej 400MHz. Ad3. TwinMos, tanie a dobre. Ad4. Wystarczy, np. tak jak powiedziałeś ModeCom (czyli HuntKey w tych droższych budach z Feel to nie wiem jak jest). Ad5. Nie peer a Deer prawdopodobnie miałeś na myśli. Nie poweim o tym nic bo primo nie miałem styczności, secundo było już o tych zasilaczach na forum. Ad6. FIC, bo tani (~850zł) i się super kręci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareck Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Też nie znam tej firmy wiec pewnie przekreciłem pewnie to DEER A jesli kupie ddr 400 to czy bede mógł puscić niżej np synchronicznie z szyną ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cjb Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Na FrazPC wczoraj ukazał się artykuł porównujący te dwa procki. http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/163 Najlepiej przewinąć na sam dół i przeczytać dwa ostatnie akapity: Overclocking i Podsumowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Też nie znam tej firmy wiec pewnie przekreciłem pewnie to DEER A jesli kupie ddr 400 to czy bede mógł puscić niżej np synchronicznie z szyną ?? Oczywiście, że tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Wielkie yo! Mam kilka pytanek. Jeśli nie chcecie odpowiadać to nie piszcie nic. A w szczegolnosci tekstow SZUKAJ, to już było, czy tym podobnych. Do rzeczy Mam zamiar kupić taki sprzet: athlon 1700 256 333 ram twinmos 9500pro wdc 40gb z serii JB abit NF7 obudowa z jakimś wystarczającym zasilaczem, nie za droga tani wydajny dobry cooler A teraz pytania: 1. 1700XP albo 2500barton? 2. 1x :cry: 256 ale 333 czy może 400mhz?? 3. Jaka firma dla pamieci Kingston czy twinmos?? 4. czy wystarczy zasiłka 300W np. modecom ,czy warto to kupić? 5. co myślicie o tym zasilaczu "peer" 400W? 6. jaką byście wzieli firmę dla ati radeon 9500pro: HIS, SAPHIRE, FIC, SUPERGRACE? Dziękuje wszystkim którym chciało sie przeczytać te pare słów i dać konkretną odpowiedź, dzięki za wszystkie sugestie. ad 1. kupilbym 1800+ (bo 1700+ juz raczej nie dostaniesz) na rzecz drugiej kochy ramu ad 2. jesli twinmos (ale musza byc ta kosciach m-teca) to 333 wystarcza spoko pojda na 400 (fsb 200) ad 3. j.w. ad 4. zasilacz dobrze ci radze kup sobie bdb (przynajmniej tego deera a najlepiej jakiegos chiefteca min 360W) modecom to taki minimalnie lespzy codegen ad 5. pewnie mowisz o zasilaczu Deer 400 W z bebechami foxconna zasilka pono OK za ta cene ciezko kupic cos lepszego(ostatnio orientowalem sie dosyc w tym temacie bo rowniez zmieniam zasilacz ale ja juz dokonalem wyboru jutro sie wypowiem czy dobrego :D :D :D) ad 6. tu sie nie wypowiadam bo z prod. radkow jestem troche na bakier :oops: od siebie dodam ze jesli chodzi o chlodzenie to Spire Falcon rock I (II) bylby swietnym wyborem super coolery ciche a przede wszystkim wydajne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 ad 4. zasilacz dobrze ci radze kup sobie bdb modecom to taki minimalnie lespzy codegen Mówisz o Feel czy HuntKey ? Bo generlanie HuntKey to nie jest "minimalnie lepszy od codegena". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 ad 4. zasilacz dobrze ci radze kup sobie bdb modecom to taki minimalnie lespzy codegen Mówisz o Feel czy HuntKey ? Bo generlanie HuntKey to nie jest "minimalnie lepszy od codegena". a feel nie?? tak samo akurat feela i modecoma na jednej polce stawiam huntkey jest troche lepszy a moze i nie :? zalezy jaki model. Jedyny godny polecenia model feela to ten 300W z PFC na bazie fortrona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Lagier a przypadkiem Modecom ten 300Gt nie jest przypadkiem na bazie fortona!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Lagier a przypadkiem Modecom ten 300Gt nie jest przypadkiem na bazie fortona!? owszem jest ale na jego temat sie nie wypowiadam bo nie wiem jak sprawdza sie w praktyce jak wiesz w ostatnim czasie interesowalem sie zasilkami i rozmawialem z wieloma osobami na ich temat i jesli chodzi o tego feela ESP-300ATXSP4 ver 2.03 PFC to nikt na niego nie narzekal pono swietnie sie sprawuje ale dla mnie troche slabawy w niedalekiej przyszlosci pewnie musialbym zmieniac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareck Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 to "oczywiście, że tak" sh4dow odnosi sie ze to oczywiście deer, czy do mojego pytania o mozliwość nizszego taktowania ddr400?? To dzieki panowie Pewnie zrobie tak jak nie bedzie u mnie w kolobrzegu 1,7 z cudem ocalałej dobrej serii to kupie bartona. Z ramców wezme twinmosy 400. co do zasilacza to zaryzykuje z tym DEER 400W. A jeszcze jedno czy nie obserwuje sie jakiś problemów z tym FIC'em??? I to jest big question bo to taka troche nieznana i dziwna ta firma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 ad 4. zasilacz dobrze ci radze kup sobie bdb modecom to taki minimalnie lespzy codegen Mówisz o Feel czy HuntKey ? Bo generlanie HuntKey to nie jest "minimalnie lepszy od codegena". a feel nie?? tak samo akurat feela i modecoma na jednej polce stawiam huntkey jest troche lepszy a moze i nie :? zalezy jaki model. Jedyny godny polecenia model feela to ten 300W z PFC na bazie fortrona Ok. Ale mówiąc ModeCom myślałem iż masz na myśli również HuntKey'a. Jeżeli chodzi o Feel to fakt sa trochę lepsze od Codegen/Megabajta. Zresztą HuntKey za 118zł 300W z PFC i NosieKillerem wcale nie jest taki zły. Nie każdego stać na ponad dwie stówki za zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 ad 4. zasilacz dobrze ci radze kup sobie bdb modecom to taki minimalnie lespzy codegen Mówisz o Feel czy HuntKey ? Bo generlanie HuntKey to nie jest "minimalnie lepszy od codegena". a feel nie?? tak samo akurat feela i modecoma na jednej polce stawiam huntkey jest troche lepszy a moze i nie :? zalezy jaki model. Jedyny godny polecenia model feela to ten 300W z PFC na bazie fortrona Ok. Ale mówiąc ModeCom myślałem iż masz na myśli również HuntKey'a. Jeżeli chodzi o Feel to fakt sa trochę lepsze od Codegen/Megabajta. Zresztą HuntKey za 118zł 300W z PFC i NosieKillerem wcale nie jest taki zły. Nie każdego stać na ponad dwie stówki za zasilacz. nom troszke zle mnie zrozumiales jesli mowilem modecom mowilem konkretnie o zasilkach nie o budach bo przeciez to o tych pierwszych tutaj mowa pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...