czara Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Dzis odebralem kompa z serwisu (konfiguracja jak w podpisie). Dwa tygodnie temu spalila sie plyta... Plyte wymienili na nowke. Wracam jednak z kompem do domu . Podlaczam wszystko. Komp sie uruchomil , zaladowal sie bios . Pozniej jednak nie wystartowal system (Windows XP). Wyswietlalo caly czas ekran ze cos sie zjebal i czy uruchomic normalnie czy w trybie awaryjnym. I tak za kazdym razem.. Wiec wzialem plyte od windowsa i chce instalowac od nowa system.. Jednak w trakcie ladowania instalacji wywala blad ze brakuje pliku , jakiegos dlla ... Plyte z winda sprawdzalem pozniej na drugim kompie i wszystko startowalo bez problemu... I nie wiem juz co mam zrobic :( Mial ktos podobny problem ... Z gory dzieki za kazda pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icem@n Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 sproboj z inna koscia ramu, czasami takie rzeczy wychodza jak kosc jest padnieta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 ja bym ustawil wszysko na deflaut i zrobil clear cmosa a moze masz walniete pamieci albo zasilka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Pamieci wczesniej dzialaly ... Narazie nie mam jak sprawdzic bo drugi komp nie obsluguje sdr 133... A co do zasilacza to wlasnie dzis zmienilem jakiegos 300 w z Tracera na fortrona 250 w. Zrobilem juz clear cmosa i wszytsko na default , pozniej na optimized i nic . Zreszta plyta jest nowa to powinny byc default na poczatku.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Nikt wiecej nie wie co moglo sie stac z tym kompem ?? Bo zaczynam lapac dola :( A nie chce zanosic go narazie do serwisu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Próbuj z pamiątkami!!! mi na ECS K7VTA3 jedna kość chodziła looz i u innych też a gdy tylko kupiłem EPoX'a to po ptakach pamięć ni **** nie chciała ruszyć :cry: sprzedałem ją :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Dzieki icem@n Kubasik i pavelek. Wyjalem najpierw jedna kostke i bios piszczal wiec ta pamiec wedruje dzis do serwisu .. A druga jest sprawna :D Ciezko bedzie z 256 ramu zanim tamta wroci z serwisu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icem@n Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 widzisz tak to jest z tymi pamiatkami :) , niby wszystko ok ale jednak :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Tylko nie wiem czy tylko w mojej plycie tak jest ze gdy sa dwie kosci a jedna jest zepsuta to bios nie "piszczy" a jak jest jedna to "piszczy". I to byl problem... A niestety dopiero dzis rano pomyslalem zeby wyjac jedna kostke , pozniej druga itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...