Skocz do zawartości
Xeogran

Brak Obrazu na monitorze [Nowy Komputer]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupiłem nowy komputer w serwisie morele.net, jego sprzęt jest następujący:

Obudowa Fractal Design Define R5 2xUSB 3.0 Czarna (FD-CA-DEF-R5-BK) 

Płyta główna Gigabyte GA-Z97X-Gaming 7, Z97, DualDDR3-1600, SATA3,RAID, HDMI, DVI, D-Sub, ATX (GA-Z97X-GAMING 7) 

Karta graficzna EVGA GeForce GTX 980 Ti Superclocked, 6GB GDDR5 (384 Bit), DVI, HDMI, 3xDP (06G-P4-4992-KR) 

Dysk Western Digital Red 2TB 3.5 SATA 6GB/s 64MB (WD20EFRX) 

Chłodzenie CPU Thermalright HR-02 - Macho Rev. B 

Dysk SSD Samsung 850 EVO 500GB SATAIII, (MZ-75E500B/EU) 

Zasilacz EVGA 850W SuperNOVA G2 (220-G2-0850-XR) 

Mój teraźniejszy monitor to Samsung SyncMaster SA300.

Zamówiłem go z usługą montażu gdyż sam nie jestem w tym na chwilę obecną dość obcykany.

Po podłączeniu wszystkich kabli na ekranie mojego monitora jest czarny obraz (przycisk power miga na niebiesko), lub czasami wystepuje No SIgnal Cable.

Nie wiem czego to może być przyczyna i jak temu zaradzić. Próbowałem podłączyć ten komputer pod telewizor i obraz wciąż był czarny.

W załącznikach dam zdjęcia wnętrza mojego komputera, chce się upewnić czy wszystko jest dobrze powkładane.

Pozdrawiam i proszę o radę.

post-218228-0-55740500-1438955303_thumb.png

post-218228-0-05136100-1438955327_thumb.png

post-218228-0-36483700-1438955328_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączałem wtyczkę z tyłu obudowy, czyli pod płytę główną. Podłącznik z karty graficznej jest trochę dłuższy i nie pasuje pod mój kabel z monitora:

http://imgur.com/4dWkyBg

Na płycie głównej (w środku obudowy) jest jakiś włącznik, nie wiem czemu on służy i czy coś to ma do tego:

http://i.imgur.com/HXCZ7VD.jpg

Edytowane przez Xeogran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa jest dość przewiewna więc nie powinno być problemu z przegrzewaniem. Monitoruj temperatury CPU i grafiki - jak będą za wysokie to wtedy można myśleć nad otwieraniem.

PS

Twój monitor do tego sprzętu to tragedia - zainwestuj w coś lepszego, przynajmniej z wejściem DVI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój monitor do tego sprzętu to tragedia - zainwestuj w coś lepszego, przynajmniej z wejściem DVI.

Wiem!

Od początku posiadam plany na zmianę monitora, tylko teraz używam tego póki co do instalacji programów żeby już mieć z głowy :D

Edytowane przez Xeogran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi