fenomen77 Posted September 3, 2015 Report post Posted September 3, 2015 Witam wszystkich serdecznie, Chciałbym mieć wyswietlacz 5" może być dotykowe ale nie musi podłączony do USB w PC by móc otrzymywać następujące informacje:Co bym chciał: (oczywiście jeśli to możliwe)Temperatura:CPUGPUHDDMOBO (nie musi być koniecznie)Taktowanie:CPUGPUInformacje ile godzin, minut jest uruchomiony PC. Pytanie brzmi, czy podejmie się ktoś, kto jest w temacie stworzenia w/w wyświetlacza?? mowa o $$$ :) Pozdrawiam serdecznie, Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
maciek.p Posted September 4, 2015 Report post Posted September 4, 2015 Nie prościej byłoby kupić monitorek na USB (np. Liliput UM-70 - co prawda 7 cali) i puścić na nim nakładkę Rainmeter z odpowiednio ustawionymi licznikami? Chyba, że ma to być typowo autorski projekt - polecam takie działania. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
fenomen77 Posted September 5, 2015 Report post Posted September 5, 2015 Dobry pomysł :), gdzie mogę kupić owy wyświetlacz?? Słuchaj a może coś alternatywnego? raz że nie ma Liliput UM-70, na PL rynku to 7 cali nie zmieści mi się w zatokę 2x5'25. Cena też swoje robi z przesyłką ponad 400 zł Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Święty spamer Posted September 5, 2015 Report post Posted September 5, 2015 Jest dostępny Wyświetlacz 4,3 Cala na RCA ("czincz") potrzebujesz przejściówki i kosztuje 99 zł , za 170 zł jest ekran 5" z HDMI, znajdziesz to w sklepach z Arduino / robotyką. Do tego jakiś programik + pokombinowanie z Autostartem i jakiś program co wyświetla informacje co potrzebujes, ale wg mnie to jest zbędny bajer :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...