ewenement22 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 Witam Mam następujący problem. Zainstalowałem wczoraj windows 7 professional przy instalacji wybrałem opcję, że później wpiszę klucz(mam naklejkę na obudowie). Zainstalowałem Eseta, zrobiłem aktualizacje windowsa już prawie wszystkie jak nie wszystkie i podczas uruchamiania ponownie komputera bardzo długo widnieje napis "Przygotowanie do konfigurowania systemu Windows. Nie wyłączaj komputera." Wczoraj przed wyjściem z domu widniał ten napis ponad pół h i tak zostawiłem komputer. Dziś podchodzę do komputera a tu czarny ekran i w prawym dolnym rogu napis "ta kopia systemu windows nie jest oryginalna". Więc dałem CTR+ALT+DEL i uruchomiłem ponownie komputer. I znów już ponad pół h "Przygotowanie do konfigurowania...itd." Mam nadzieje, że niedługo to zniknie i uruchomi się system normalnie lub pokaże się czarny ekran i w prawym dolnym rogu napis "ta kopia systemu windows nie jest oryginalna". Jak wtedy wpisać oryginalny klucz??? Jak poradzić sobie z tym problemem? Czy to normalne? Czemu tak się dzieje? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Mieli aktualizacje i konfiguracje... Jeżeli to nie mija, połóż system na nowo z kluczem. Potem aktualizuj na raty, nie wszystko na raz. (daj w ustawieniach aktualizacji, żeby pobrał, ale nie aktualizował, a potem zaznaczaj partiami i aktualizuj.) Poza tym w panelu sterowania/system na dole masz Aktywacja systemu Windows, powinieneś móc tam wpisać klucz. http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/activate-windows#1TC=windows-7 Aby aktywować za pośrednictwem połączenia bezpośredniego Otwórz okno aktywacji systemu Windows, klikając przycisk StartObraz przycisku Start, klikając prawym przyciskiem myszy polecenie Komputer, klikając pozycję Właściwości, a następnie klikając pozycję Aktywuj system Windows teraz. Jeśli system Windows wykryje połączenie internetowe, kliknij opcję Aktywuj produkt Windows teraz w trybie online. Wymagane uprawnienia administratora Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź. Gdy pojawi się monit, wpisz klucz produktu systemu Windows 7, kliknij przycisk Dalej, a następnie postępuj zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami. Edytowane 9 Września 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewenement22 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 Nie mam nic ani paska zadań ani ikon na pulpicie. Tylko napis "ta kopia systemu windows nie jest oryginalna" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Próbowałeś dostać się do trybu awaryjnego? Sprawdź też, czy cofnięcie stanu poprzez któryś z punktów odzyskiwania pomoże :). @Tapatalk Edytowane 9 Września 2015 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 Nośnik instalacyjny miałeś od M$ czy z torrentów? Masz prawidłowo ustawiony zegar systemowy? Sprawdź w biosie. Zapoznaj się z tym https://support.microsoft.com/pl-pl/kb/2105247 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewenement22 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 Niestety nie działa windows+r uruchomiłem menadżer zadań następnie plik i "nowe zadanie(uruchom...) wpisałem (explorer, później control.exe) i niestety nic się nie otwiera... proszę o pilną pomoc bo nie chcę ponownie resetować komputera i czekać kilka godzin na przygotowywanie systemu do kofniguracji Udało się!!!:) naprawa systemu pomogła... uruchomił się ponownie wycofał zmiany i pulpit zobaczyłem. wpisałem klucz i aktywacja powiodła się:) komu pomógł temat niech mi podziękuję:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/start-your-computer-from-a-windows-7-installation-disc-or-usb-flash-drive Skorzystałeś rozumiem z opcji : Napraw komputer z dysku (pena) instalacyjnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...