Skocz do zawartości
lockhed

Pamiec - co wybrac ?

Rekomendowane odpowiedzi

No tym razem o pamieci ;)

Wlasnie wymieniam bebchy w pc i potrzebuje rady.

Procesor juz mam - 2500+ XP.

Plyta - zdaje sie ze wezme Abita NF7s (ewenualnie epox RDA)

Ale jaka pamiec kupic ? Styknie PC-3200 TwinMos (za 200 PLN - http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...9&cennikb=pelny ) bo chyba nie oplaca sie brac o 100 PLN drozszej PC-3700 http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...0&cennikb=pelny

mam zamiar wziac 2x256 wiec roznica w cenie jest niemala... (bedzie na poczatek WC albo na dobry zasilacz prawie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o sens,tylko o kasę!!!

Jeśli nie stanowi ona dla Ciebie problemu to nie widzę przyczyny dla której miałbyś tych PC-3700 nie kupić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zle spytalem ;) Chodzi mi dokladnie o to czy oplaca sie zaplacic 50% wiecej za pamieci 400 niz za 333 (400 - 300 PLN, 333 - 200 PLN).

Innymi slowy jaka bedzie/moze byc roznica w predkosci dzialania kompa ? 200 PLN to nie malo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zle spytalem ;) Chodzi mi dokladnie o to czy oplaca sie zaplacic 50% wiecej za pamieci 400 niz za 333 (400 - 300 PLN, 333 - 200 PLN).

Innymi slowy jaka bedzie/moze byc roznica w predkosci dzialania kompa ? 200 PLN to nie malo....

no wiesz to zalezy jesli masz kaske na zbyciu to bierz 400ki imho wiecej z nich wycisniesz a jesli nie chcesz wywalac za duzo kasy to wystarczy ze wezmiesz 333 twinmosa na kochach m-teca i tez 200 mhz fsb sync osiagniesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry Brandi pojebalem taktowania. Oczywiscie chodzilo o 3200 i 3700.

Czyli raczej oplaca sie dolozyc te 200 PLN i cieszyc sie lepsza pamiecia.

A teraz... moze ktos wie gdzie dostane w dobrej cenie Twinmosy na M-Tecach (sklep internetowy) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry Brandi <font color="#FF0000">[ciach!]</font> taktowania. Oczywiscie chodzilo o 3200 i 3700.

Czyli raczej oplaca sie dolozyc te 200 PLN i cieszyc sie lepsza pamiecia.

A teraz... moze ktos wie gdzie dostane w dobrej cenie Twinmosy na M-Tecach (sklep internetowy) ?

Z tego co wiem to TwinMOSy PC3700 sa tylko na Winbond'ach i TwinMOS'ach (TMD),na M-tec'ach sa PC2700 i PC3200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...