michalak Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Mógłby ktoś to przetłumaczyć : "Anybody else have this problem? Installing a retail Intel processor, heatsink, and fan on a ASUS motherboard was a tight fit. It deflected the motherboard just enoughtthat it was scary. After serveral repeated attempts to post, I just kept getting the error message; "system failed cpu test" over and over and over. Would not post for nothing. I tried everything...moving memory around, removing unrelated hardware (sound card, modem, ect.) Finally, by luck, I unloosened the 2 retaining arms and relieved the pressure and the system ran just fine. I called ASUS on this and they are well aware of it as there are others reporting the same thing. Asus' solution was to buy a new fan/heatsink. My solution was to take off the plastic retaining cage, file down the two tan colored arms, and reinstall. Worked like a charm. Not near as much tension on the motherboard, no deflection, yet firm enough to hold tight. No noticed increase in cpu temperature as per Asus probe." Początek rozumiem ale końca już nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec_x Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 proszę bardzo tak przetłumaczył english translator, zrozumiesz??? Ktoś inny mają ten problem? Instalując detaliczny procesor Intel, heatsink i fan na płycie głównej ASUS był napiętym pasował. To odwróciło płytę główną tylko enoughtthat to było przerażające. Gdy serveral powtórzył próby, by wystawić, I tylko dostałem komunikat błędu dalej; "system udał się próby cpu nie" ponad i ponad i ponad. Nie wystawiliby za darmo. Spróbowałem wszystko...ruszając pamięć, usuwając niezwiązany sprzęt komputerowy (wydawać dźwięk kartę, modem, ect.) Finally, do szczęścia, I unloosened 2 zachowujących rąk i złagodzony ciśnienie i system biegł tylko piękny. Zawołałem ASUS na tym i oni są zdrowy świadomi tych jako tam są inni donoszący tę samą rzecz. Rozwiązanie Asus miało kupić nowego fana / heatsink. Moje rozwiązanie miało zdjąć plastik zachowujący klatkę, plik w dół dwie brązowawe kolorowe ręce i ponownie instalują się. Pracował jak urok. Nie bliski tyleż napięcie na płycie głównej, żadnym odchyleniu, jednak firma wystarczająco być mocnym mocno. Żaden zauważony wzrost w temperaturze cpu jako na sondzie Asus." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec_x Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 heh bo ja nie bardzo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 ja też mam english translatora naj;e[szy jest kawałek "... plik w dół dwie brązowawe kolorowe ręce i ponownie instalują się..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec_x Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 widze :lol: napisałem że nic z tego nie rozumiem, ale starałem się jak mogłem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 czy ktos jesze ma taki problem? instalujac procesor intela heatsink(huba radiator) i wentyl na plycie asusa (raczej wepchnolem proca heatsinka i fana na chama :D ) uszkodziłem plyte bylo calkiem straszne (niewiem co to enoughtthat) po kilku probach caly czas blad system faild cpu test w kolk i w kolko to samo. mogl nie postowac o nic(???). probowalem wszystkiego przekladalem pamiec usuwalem niepotrzebny sprzet (karta dzwiekowa, modem, ect.) na koncu szczesliwie poluzowalem 2(hyba)zaczepy i system odpalil zasdzwonilem do asus'a powiedzieli ze dzwonialudzie z tym samym problemem a ich rozwiazenie to zmienic heatsink'a moje rozwiaznie to zdiac plastikowa klatke(???) cos zrobic z 2oma brazowymi zaczepami i przeinstalowac(???) dziala jak mazenie niema wzrostu temperatury jak sadzil asus zdaje mis ie ze chyba tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 (niewiem co to enoughtthat) powinno byc oddzielnie poprostu enough that na moj rozum napisalbym wiecej, ale jutro dzis za bardzo zmeczony jestem to nie ta godzina... ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 (niewiem co to enoughtthat) powinno byc oddzielnie poprostu enough that na moj rozum napisalbym wiecej, ale jutro dzis za bardzo zmeczony jestem to nie ta godzina... ;( e tam, prawie dobrze. to co chcial autor tego tekstu nam powiedziec jest zrozumiale. a dla kolegi z samej gory: uczta sie jezykow, bo potem ciezko bedzie w zyciu. wiem to po sobie bo tylko znam angielski. ale sobie obieacalem, ze w tym roku szkolnym zabieram sie ostro za niemiecki. w koncu walcze o dobra prace w przyszlosci, a ja nic nie strace. moge conajwyzej zyskac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...