mophk Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Hej. Mam zamiar zakupic sobie zestaw TV satelitarnej (tuner to ariva 103). Problem polega na tym, że chciałbym oglądać TV na kompie. Tuner posiada wyjscie hdmi więc niby nie ma problemu, ale za to moj ekran nie ma głosników lub hdmi (dwa monitory mam). Czy miałby ktoś jakaś sugestię, jak mógłbym podpiąć tuner pod kompa, żeby oglądać tv w okienku? Myślałem, o jakieś karcie od Avermedia ale boję się, że będą spore lagi (jeśli by działała z tunerem, to może bym też kupił jakaś konsolę? (ekran z hdmi ma 27")) lub problem z hdcp. Nie bardzo zależy mi na nagrywaniu, ale np. oglądaniu tv (nawet z włączonym pc) po lanie już bardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 Mam ten sam problem tzn dekoder kablówki z HDMI. Póki co używam tunera TV na PCI ale po upgrade będę miał tylko PCIE. Prawdopodobnie skończy się na jakimś graberze wideo z HDMI. Póki co przeszukuje internety i tylko to wydaje się rozsądnym pomysłem. Tunera TV jeszcze z HDMI IN nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 a nie idzie podpiać pod głośniki zewnetrzne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 Monitory z HDMI mają (może nie wszystkie) wyjście słuchawkowe, pod które można podłączyć słuchawki lub głośniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...