Gość Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 (edytowane) wg mnie to trochę wielki http://pcfoster.pl/artykul/phanteks-ph-tc14pe-–-test-coolera-cpu/780-2.html cos nie widzi mi się z bankami ramu i juz dość stary jest Edytowane 30 Września 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 wg mnie to trochę wielki http://pcfoster.pl/artykul/phanteks-ph-tc14pe-–-test-coolera-cpu/780-2.html cos nie widzi mi się z bankami ramu i juz dość stary jest Ok dzięki raz jeszcze, prześpię się z tym i raczej jutro zamówię chyba że mnie jeszcze czymś zaskoczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 przejzyj jeszcze pozostałe rzeczy bo ta sieciówka cos mocno droga - inni producenci mogą mieć to samo taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 A co myślicie o czymś takim ? http://www.morele.net/inventory/info/gRD7Rh/ Ewentualnie czy jest sens montowania dodatkowych 2 wentylatorów 140m do góry obudowy ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-thermalright-true-spirit-140-power-638984/ 208zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-thermalright-true-spirit-140-power-638984/ 208zł A jaka jest różnica między nimi ? Edytowane 1 Października 2015 przez Pentol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 A po co dwa mx200? Weź jeden, ale REDa zamień na Blacka - będzie szybciej. Ten red ma w porywach 5400 obrotów - będzie wolno, chociaż pewnie żywotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 A po co dwa mx200? Weź jeden, ale REDa zamień na Blacka - będzie szybciej. Ten red ma w porywach 5400 obrotów - będzie wolno, chociaż pewnie żywotnie. Jeden do systemu, a drugi tylko pod edycję video i zdjęć. A dysk hdd jako magazyn. Ale heca ten cooler procesora co miałem w koszyku właśnie zmienił cenę z 269pln na 305.96 wtf ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 W morelu często tak zmieniają ceny szukając jeleni. Poczekaj parę godzin a cena wróci na miejsce. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 W morelu często tak zmieniają ceny szukając jeleni. Poczekaj parę godzin a cena wróci na miejsce. Dzięki za odpowiedź, co myślisz o tych 2 dodatkowych wentylatorach do góry obudowy ? 3 są w zestawie (2 z przodu i jeden z tyłu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 zawsze można je później dokupic - zobaczysz jak to wszystko chodzi jakie ma temp to wtedy zdecydujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Właśnie. Ja tam na przykład lubię ciszę, więc bym nie dawał. Sprawdź jak sprzęt chodzi na tych trzech i ewentualnie dodasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 Wszystko zamówione, DZIĘKUJĘ BARDZO wszystkim za odpowiedzi :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 to teraz czekamy na wrażenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 to teraz czekamy na wrażenia :) Dzięki BARDZO za pomoc, komputer zostanie wysłany 13.10 ale dopiero dostane go 30 bo jeszcze jeden kurier do Irlandii. Monitor już czeka w Pl na wysyłkę, ale poleci razem z kompem tym samym kurierem :wink2: Także jeszcze trochę cierpliwości muszę zachować. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 no trochę daleko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Zamówiłeś z montażem? Jak tak, spodziewaj się fajnej grzechotki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 no trochę daleko ;) No niestety, :sad: Zamówiłeś z montażem? Jak tak, spodziewaj się fajnej grzechotki. A dlaczego grzechotki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 wyobraź sobie podróz to możesz się przelęknąć [jak to z szacunkiem i delikatnością traktoiwane sa paczki] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) wyobraź sobie podróz to możesz się przelęknąć [jak to z szacunkiem i delikatnością traktoiwane sa paczki] A to się nie obawiam bo kurierem jest mój znajomy(motocyklista jak ja) a oprócz tego jeszcze zamówiłem folię bąbelkową. Wiec tak ze 3 razy owinę i powinno być oki. Na co zwrócić uwagę po otwarciu ? otworzyć obudowę i posprawdzać czy wszystko jest na miejscu ? Edit: Ten gość wozi door to door ( z PL do Ie) bez sortowni. Edytowane 8 Października 2015 przez Pentol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 do adobe było wziąć http://www.nvidia.pl/docs/IO/121761/adobe-hardware-performance-white-paper-2012-06-27.pdfa nie 970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 do adobe było wziąć http://www.nvidia.pl/docs/IO/121761/adobe-hardware-performance-white-paper-2012-06-27.pdfa nie 970 Jak pisałem nie jestem "pro" głównie do renderingu filmów i nie tylko abdobe. Co do kart quadro to ceny z kosmosu, a ja tego aż tak nie potrzebuje. Chciałem kupić dobry monitor do fotografii ale takie z 10 bitową głębią kolorów działają tylko z kartami quadro (lub odpowiednikami Amd) A odnośnie procka to kolega "Tesel" proponował mi i7-5820K i pewnie miał rację że do moich zastosowań ten był by lepszy, ale po przespaniu się z tym wybrałem Skylake. Zobaczymy już nie długo czy to będzie dobre dla mnie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 Na co zwrócić uwagę po otwarciu ? otworzyć obudowę i posprawdzać czy wszystko jest na miejscu ? Jak najbardziej otwórz i zobacz czy nic się nie wypięło w czasie podróży, zwłaszcza karta graficzna. Jest ona jednym z cięższych elementów i tu najłatwiej o wysmyknięcie. Zobacz także na ram, dyski czy dobrze siedzą na miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Jak najbardziej otwórz i zobacz czy nic się nie wypięło w czasie podróży, zwłaszcza karta graficzna. Jest ona jednym z cięższych elementów i tu najłatwiej o wysmyknięcie. Zobacz także na ram, dyski czy dobrze siedzą na miejscu. Podziękował :> Tak właśnie myślałem żeby otworzyć i posprawdzać wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 a to nie ma tak że są plomby z morele na 30 dni - bo coś takiego mnie się o uszy obiło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 a to nie ma tak że są plomby z morele na 30 dni - bo coś takiego mnie się o uszy obiło Tak tutaj na forum piszą, ale ja nie mam wyjścia. Muszę otworzyć i posprawdzać co i jak. A odnośnie "Morele" to dziś mnie trochę rozłożyli, bo napisałem do nich wczoraj czy dało by rade do tego komputera który dziś jest składany dokupić listwę zasilająca i wysłać razem jako jedna przesyłka. Termin wysyłki mam na jutro 13.10. Nie odpisali więc próbowałem dodzwonić się ni h..a dopiero jak użyłem polskiej karty orange udało się. A pani lekko podenerwowana powiedziała że nie da się nic zrobić bo "komputer poszedł do realizacji" i niestety ni h..a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 1. Bardzo dobry był pomysł z 5820K, szkoda, że olałeś, Skylake nie będzie tak wydajny podczas renderingu/obróbki. 2. 32 RAMu to nie za mało, mogłeś łykać od razu. Ja myślałem swojego czasu nad 64, a co dopiero 32 ... Mówiąc inaczej - i tak będziesz zadowolony ze sprzętu, będzie działał i póki nie będziesz miał porównania to nie zauważysz niczego, więc jestem przekonany, że wrócisz tu i powiesz, że wszystko jest perfekcyjne i nic nie zmieniasz... Równie dobrze mogli Ci chłopaki wcisnąć i3 i 8 GB Ramu, efekt byłby taki sam. ; ] A z ciekawości, cóż to za monitor sobie wybrałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2015 1. Bardzo dobry był pomysł z 5820K, szkoda, że olałeś, Skylake nie będzie tak wydajny podczas renderingu/obróbki. 2. 32 RAMu to nie za mało, mogłeś łykać od razu. Ja myślałem swojego czasu nad 64, a co dopiero 32 ... Mówiąc inaczej - i tak będziesz zadowolony ze sprzętu, będzie działał i póki nie będziesz miał porównania to nie zauważysz niczego, więc jestem przekonany, że wrócisz tu i powiesz, że wszystko jest perfekcyjne i nic nie zmieniasz... Równie dobrze mogli Ci chłopaki wcisnąć i3 i 8 GB Ramu, efekt byłby taki sam. ; ] A z ciekawości, cóż to za monitor sobie wybrałeś? Teraz mam 4gb ramu i jest masakra, A odnośnie monitorów to na początku chciałem http://www.morele.net/monitor-dell-u2713h-210-aadu-567724/ Ale ze ze względu na to iż nie będę miał karty quadro ( kolor 10bit) zrezygnowałem z w/w na ten: http://www.morele.net/monitor-dell-p2715q-210-advo-3-lata-gwarancji-next-business-day-712892/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...