Storm211 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Powiedzcie no mi prosze jaki mam sobie kupic zestaw kina domowego z DVD do 2 500PLN.Moze jakies linki na jkies testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Dobrego zestawu nie kupisz za 2500zł. Za 2500zł to kupisz dobry DVD Player. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 ja za samo dvd dalem 2400 zł a wiec tak jak powiedział michalak to za 2500 zł kupisz dobre dvd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 no stary ale cos co pobrzeczy nawet znosnie da sie kupic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 no wiecie nie kazdego stac na wydanie kroci na takie cos moze jakies linki na stronki z testami co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Jeżeli uda ci się znaleźć jakiś DVD w granicach 1000 PLN to będzie to pewnie (nie napewno) szmelc a głośniki 5.1 za 1500 PLN to tylko komputerowe chyba znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Najlepsza cena/jakość głośników to "Koda" ceny dvd playerów znacznie spadły sony juz około 799 hehe ale imho najważniejszy jest Tv conajmniej 32' 100hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 sa takie zestawy z szajsunga, czy nawet ze sonuf :) za 2.5 kzl mozna kupic "kino" . Polecam www.sony.dzial.w.polsce.com.pl/zestawy kina domowego. Jesli juz jestes na max zdecydowany ze ani centa wiecej nie wydasz na sprzet to chociaz przed wylozeniem kasy sprawdz jak toto sie zachowa u ciebie w domu, bo to co ci sprzedawca napluje do ucha w sklepie to jego... chodzi o to jak to sie zachowa w twoich 4 scianach i jak TOBIE to bedzie "lezalo" ... IMHO 2,5 klz na "kino" to wyrzucone pieniadze.. doloz i kup porzadne. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 no własnie nie mam ale michodzi ozestew bez TV no słuchałem jakiegos modelu soniaka z aktywnym basem i nawet spoko no nie mam ani centa wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 DEXIAK podaj link jeszcze raz bo ten mi nie działa moze cos zle wpisałes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Wszystko zależy od potrzeb. Osobiście posiadam zestaw kupiony 2 lata temu Thomsona składający się z odtwarzacza DVD (nie czyta mp3, ani nagranych płyt audio), wzmacniacza (bez dekodera DTS) i głośników, które były zakupione razem w komplecie ze wzmacniaczem koszt całości wynosił 2200 złoty. Naprawdę zastanawiałem się czy nie wydąć więcej kasy, ale doszedłem do wniosku ze pokój, w którym to stoi jest zbyt mały żeby docenić możliwości lepszego sprzętu, dwa mieszkam w bloku i sąsiedzi mogliby mięć alesy,(choć głośność mojego zestawu jest aż nadto duża, na szczęście, kiedy przygotowywałem chatę do zamieszkania założyłem wyciszenie podług -17decybeli :) a mieszkam na najwyższym piętrze) następna kwestia jest taka ze w podłodze mam zabetonowany kabel łączący kompa z TV i wzmacniaczem,płyta ma możliwość uzyskania dźwięku w AC3 i wyszło na to, że 90% filmów jakie oglądam to filmy z kompa w DVDRip z dźwiękiem AC3 (zresztą zanim cos wyjdzie na DVD w Polsce to mam to już na kompie jak każdy :))także wyszłoby na to że wyrzuciłbym kasę zupełnie niepotrzebnie. Na koniec powiem tak każdy powinien ocenić swoje potrzeby zanim wywali kasę na sprzęt z górnej półki, bo naprawde nie zawsze tańsze znaczy gorsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Polecam: http://www.polpak.com.pl/koda/zestawy/dra610v2.php#dvd (oczywiście ten zestaw za 2399 ;-) ) W kwestii budżetowych produktów Koda wiedzie prym, naprawde jest to firma godna polecenia! Bez jaj- dobra jakość za niską cene! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Jeżeli uda ci się znaleźć jakiś DVD w granicach 1000 PLN to będzie to pewnie (nie napewno) szmelc a głośniki 5.1 za 1500 PLN to tylko komputerowe chyba znajdziesz. Hehe, widać, że się na tym znasz tak jak ja na budowie rakiet kosmicznych, czyli mówiąc krótko wcale. Bzdury gadasz i tyle. Za 700zł można kupić najlepsze w swojej klasie DVD Panasonic S35, za 1100zł Yamahę RX-V440, i za resztę głośniki Yamaha PS-P230. A za 1500zł można spokojni kupić głośniki Kody 5.1 (2x 110W, 2x 60W 1x90W i 60W woofer), zbierające wszystkie ważniejsze nagrody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Powiedzcie no mi prosze jaki mam sobie kupic zestaw kina domowego z DVD do 2 500PLN.Moze jakies linki na jkies testy. Możesz kupić zestaw typu combo, ale osobiście nie radzę. Zmieściłbyś się w cenie 2500zł, jednak jest to zestaw dość kiepski i na pewno będzie grał dużo gorzej niż złożony z klocków. Niestety w ten sposób kupujesz, to co narzucił Ci producent nie mając żadnej możliwości wyboru. A klocki są dużo lepsze, bo kupujesz według swoich wymagań. Ja osobiście radziłbym Ci trochę więcej dołożyć i kupić Panasonica S35, do tego Yamahę 440 (u importerów po 1100-1200zł, albo Yamahę 540 za 1300zł). Te amplitunery są 6.1, więc dużo nowocześniejsze no i w swej klasie cenowej nie mają sobie równych w kinie domowym. Do tego możesz wziąć głośniki Koda AV703 + SW500, które u importerow stoją po około 1300zł. Musiałbyś dołożyć w tym wypadku jeszcze 600zł, ale naprawdę sie opłaci. No chyba, że chcesz kupić lepsze głośniki, to polecam AV707+ SW850, ale koszty zwiększylyby się o dodatkowe 300zł, czyli do 3400zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 no własnie nie mam ale michodzi ozestew bez TV no słuchałem jakiegos modelu soniaka z aktywnym basem i nawet spoko no nie mam ani centa wiecej Od Sony to Ty się trzymaj z daleka. Ta firma produkuje tragiczny sprzęt audio. Dopiero temn z wyższej półki jest nieco lepszy, ale ta wyższa półka to się zaczyna od 3tys. zł za sam amplituner. Zresztą poczytaj na grupie alt.pl.kino-domowe, tam znajdziesz rzetelne opinie i na pewno lepiej Ci pomogą niż tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Jeżeli uda ci się znaleźć jakiś DVD w granicach 1000 PLN to będzie to pewnie (nie napewno) szmelc a głośniki 5.1 za 1500 PLN to tylko komputerowe chyba znajdziesz. Hehe, widać, że się na tym znasz tak jak ja na budowie rakiet kosmicznych, czyli mówiąc krótko wcale. Bzdury gadasz i tyle. Za 700zł można kupić najlepsze w swojej klasie DVD Panasonic S35, za 1100zł Yamahę RX-V440, i za resztę głośniki Yamaha PS-P230. A za 1500zł można spokojni kupić głośniki Kody 5.1 (2x 110W, 2x 60W 1x90W i 60W woofer), zbierające wszystkie ważniejsze nagrody Nie twierdze, że znam się super na sprzęcie ale DVD z dekoderami DTS i Dolby Digital , obsługą DVD-AUDIO i SACD stoją coś koło 2500 a czasem nawet dużo powyżej. Na głośnikach nie znam się super ale jak rozglądałem sie po sklepach to sprzęt B&W , Bang&Olufsen , BOSE , CAbasso kosztowały dużo drożej. Rozglądaliśmy się za sprzętem DVD i słyszeliśmy wiele złych opini o ty najtańszych zestawach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 tu masz ciekawe glosniki do kina domowego: http://www.technics.com.pl/tech_item.php?id=54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 No wielkie dzieki pomoglo mi to bardzo dan znac jak juz skomletuje sobie sprzecik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Polecam: http://www.polpak.com.pl/koda/zestawy/dra610v2.php#dvd (oczywiście ten zestaw za 2399 ;-) ) W kwestii budżetowych produktów Koda wiedzie prym, naprawde jest to firma godna polecenia! Bez jaj- dobra jakość za niską cene! Z tą jakością Kody to bym nie przesadzał. Kumpel kupił zestaw z subem SW500 i okazało się że ten złom (sub) generuje ciche brzęczenie (coś jak przydźwięk sieciowy 8O ). Przy wyciszonym dźwięku słychać to z 2 metrów :? I najlepsze - w instrukcji piszą że to jest norma :!: Ponieważ jakość basu była ogólnie cienka to SW500 został zamieniony na Magnat Motion Sub 120 - niebo a ziemia 8) Wniosek - koniecznie trzeba testować sprzęcior przed zakupem (i czytać manuale :) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Polecam: http://www.polpak.com.pl/koda/zestawy/dra610v2.php#dvd (oczywiście ten zestaw za 2399 ;-) ) W kwestii budżetowych produktów Koda wiedzie prym, naprawde jest to firma godna polecenia! Bez jaj- dobra jakość za niską cene! Z tą jakością Kody to bym nie przesadzał. Kumpel kupił zestaw z subem SW500 i okazało się że ten złom (sub) generuje ciche brzęczenie (coś jak przydźwięk sieciowy 8O ). Przy wyciszonym dźwięku słychać to z 2 metrów :? I najlepsze - w instrukcji piszą że to jest norma :!: Ponieważ jakość basu była ogólnie cienka to SW500 został zamieniony na Magnat Motion Sub 120 - niebo a ziemia 8) Wniosek - koniecznie trzeba testować sprzęcior przed zakupem (i czytać manuale :) ). A to akurat podstawa, więc nie ma co o tym dyskutować. Kupowanie sprzętu bez jego odsłuchania, nie ma najmniejszego sensu, bo gusty są inne, więc jednemu pasuje co innego, drugiemu co innego. Jednak głośniki Kody są faktycznie dobre i grają znacznie lepiej niż np. droższe Eltaxy, czy czasem nawet Whaterdale. Oczywiście zestaw AV703+SW500 do najtańszych zestawów tej firmy (można go mieć już za 1300zł), więc nie należy się po nim spodziewać dobrego dźwięku. Ale już AV707+ SW850 grają znacznie lepiej, albo AV860 + SW1000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Hehe, widać, że się na tym znasz tak jak ja na budowie rakiet kosmicznych, czyli mówiąc krótko wcale. Bzdury gadasz i tyle. Za 700zł można kupić najlepsze w swojej klasie DVD Panasonic S35, za 1100zł Yamahę RX-V440, i za resztę głośniki Yamaha PS-P230. A za 1500zł można spokojni kupić głośniki Kody 5.1 (2x 110W, 2x 60W 1x90W i 60W woofer), zbierające wszystkie ważniejsze nagrody Nie twierdze, że znam się super na sprzęcie ale DVD z dekoderami DTS i Dolby Digital , obsługą DVD-AUDIO i SACD stoją coś koło 2500 a czasem nawet dużo powyżej. Na głośnikach nie znam się super ale jak rozglądałem sie po sklepach to sprzęt B&W , Bang&Olufsen , BOSE , CAbasso kosztowały dużo drożej. Rozglądaliśmy się za sprzętem DVD i słyszeliśmy wiele złych opini o ty najtańszych zestawach. Słuchaj, a po cholere komuś DVD z dekoderami, skoro i tak wszystko załatwiają amplitnuery? Przecież to jest zupełne zbędne wyrzucanie kasy, bo i tak dekodery montowane w DVD będą tandetnymi zabawkami w porównaniu do tych z amplitunerów. DVD mozna kupić nawet za 300zł, byle obraz dawało dobry, a od dźwięku jest amplituner. W tej chwili do 1000zł najlepszym DVD jest Właśnie Panasonic S35, a do 2000zł Panasonic S75. Według rankingu pism branżowych. Co do głośników, to chodziło o to by się zamknąć w granicach 2500zł. Ja wiem, można kupić głośniki i po 300tys zł za parę, ale nie o to chodzi. Nikt tu nie mówi, że zestaw Kody będzie lepszy od np. Whaterdali, Quadrali, czy JBL'a, ale chodzi o pewną klasę cenową, w której Koda króluje. Poza tym kabelki też mogą kosztować kilka Mercedesów. Chcąc zrobić nawet średni zestaw, to na głupi kable wyda się więcej niż kosztują Quadrale (np. 1.2m kabel Van Den Hull kosztuje nawet 1500zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Hehe, widać, że się na tym znasz tak jak ja na budowie rakiet kosmicznych, czyli mówiąc krótko wcale. Bzdury gadasz i tyle. Za 700zł można kupić najlepsze w swojej klasie DVD Panasonic S35, za 1100zł Yamahę RX-V440, i za resztę głośniki Yamaha PS-P230. A za 1500zł można spokojni kupić głośniki Kody 5.1 (2x 110W, 2x 60W 1x90W i 60W woofer), zbierające wszystkie ważniejsze nagrody Nie twierdze, że znam się super na sprzęcie ale DVD z dekoderami DTS i Dolby Digital , obsługą DVD-AUDIO i SACD stoją coś koło 2500 a czasem nawet dużo powyżej. Na głośnikach nie znam się super ale jak rozglądałem sie po sklepach to sprzęt B&W , Bang&Olufsen , BOSE , CAbasso kosztowały dużo drożej. Rozglądaliśmy się za sprzętem DVD i słyszeliśmy wiele złych opini o ty najtańszych zestawach. Słuchaj, a po cholere komuś DVD z dekoderami, skoro i tak wszystko załatwiają amplitnuery? Przecież to jest zupełne zbędne wyrzucanie kasy, bo i tak dekodery montowane w DVD będą tandetnymi zabawkami w porównaniu do tych z amplitunerów. DVD mozna kupić nawet za 300zł, byle obraz dawało dobry, a od dźwięku jest amplituner. W tej chwili do 1000zł najlepszym DVD jest Właśnie Panasonic S35, a do 2000zł Panasonic S75. Według rankingu pism branżowych. Co do głośników, to chodziło o to by się zamknąć w granicach 2500zł. Ja wiem, można kupić głośniki i po 300tys zł za parę, ale nie o to chodzi. Nikt tu nie mówi, że zestaw Kody będzie lepszy od np. Whaterdali, Quadrali, czy JBL'a, ale chodzi o pewną klasę cenową, w której Koda króluje. Poza tym kabelki też mogą kosztować kilka Mercedesów. Chcąc zrobić nawet średni zestaw, to na głupi kable wyda się więcej niż kosztują Quadrale (np. 1.2m kabel Van Den Hull kosztuje nawet 1500zł) Hm, jakbym to sam powiedział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 NO i bedzie KODA wielkie dzieki! Słuchałem i nic wiecej do szczescia mi nie potrzebne!Jets super! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Nie ma za co! :-) Życze miłego użytkowania! Kupiłeś ten zestaw co pokazałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 no wlasnie jeszcze nie wiem bo jutro ide do przedstawiciela i ma mi powiedziec czy w promozcji moge wziac ale nie ten zestaw głosnikóe tylko model 707 ale z tym samym amplitunerem no ale jak dzisiaj go słuchałem to malo z krzesla nie spadlem jak dla mnie bomba za ta cene nic lepszego jeszcze nie slyszalem a ogladalem scene na arenie w Gladiatorzenormalnie git pozdrawiam i dzieki jeszcze raz jutro powiem co mi sie udalo wkoncu kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 aha i co do ceny to dostalem jeszcze rotfl rabat na promocje nie bedzie 2399 tylko 2270 normalnie super!i dlatego moze za 2500 uda sie lepsze głosniki wziac no czekam do jutra bede wiedzial po 11.00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 no wlasnie jeszcze nie wiem bo jutro ide do przedstawiciela i ma mi powiedziec czy w promozcji moge wziac ale nie ten zestaw głosnikóe tylko model 707 ale z tym samym amplitunerem no ale jak dzisiaj go słuchałem to malo z krzesla nie spadlem jak dla mnie bomba za ta cene nic lepszego jeszcze nie slyszalem a ogladalem scene na arenie w Gladiatorzenormalnie git pozdrawiam i dzieki jeszcze raz jutro powiem co mi sie udalo wkoncu kupic. Nie kupuj tego w sklepie. W sklepie to się przesłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e, a kupuje u importera. Akurat zestaw AV707+ SW850 u importera można mieć za 1630zł. Zawsze to ponad 400zł w kieszeni. Wpadnij na alt.pl.kino-domowe, tam znajdziesz paru niezłych importerów (np. Hade) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 aha i co do ceny to dostalem jeszcze rotfl rabat na promocje nie bedzie 2399 tylko 2270 normalnie super!i dlatego moze za 2500 uda sie lepsze głosniki wziac no czekam do jutra bede wiedzial po 11.00 Poczekaj, mówisz o samych głośnikach AV707+ SW850? One kosztują u dystrybutora 2099zł. Chyba, że mówisz o zestawie AV702 + SW850, bo on faktycznie kosztuje 2390 u dystrybutora, ale u importera tylko 1850zł, więc oszczędzasz ok. 500zł, które możesz przeznaczyć na zakup lepszego amplitunera (do kina domowego polecam Yamahę modele 440,540,640. (odpowiednio 1100zł, 1350zł, ok. 1600zł). Tylko to są amplitunery 6.1, więc musisz dokupić jeszcze tylny centralny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sam_sung Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 sa takie zestawy z szajsunga... masz cos do "szajsunga" :lol: :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 A moze Mustek? (Ci od skanerow) Puscili tanie kina domowe... Tutaj przyklad Jednak do jakosci sie nie wypowiadam. Nie mialem okazji przetestowac po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...