Skocz do zawartości
Madeline

Jaki laptop do 2500 zł do prac biurowych, grafiki i trochę gier?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim! :)

Mam Della Inspiron 17R, który obecnie ledwo zipie (ma 3 lata, reinstalka na Windows 10 niewiele pomogła - dalej ma zwiechy; zepsute głośniki - "pierdzą"; jak włączę grę to huczy i grzeje na potęgę). 

Dlatego zaczęłam się rozglądać za nowym komputerem, jednak nie wiem właściwie jakie powinien mieć parametry, by nie zestarzał się za szybko?

Od kompa wymagam:

- 15,6" ekranu i żeby nie był za ciężki (do 2,5 kg)

- szybkiego śmigania podczas odpalania i używania programów graficznych typu Photoshop, Illustrator - ile RAMu powinien mieć minimum? 4 GB czy więcej?

- w miarę dużego dysku twardego - od 500 GB wzwyż, mile widziane są 750 GB, 1TB

- szybkiego procesora - powinnam się patrzeć bardziej na GHz, czy na serię (Core i3, Core i5, Core i7 itd)?

- znośnej kamerki - 1Mpix i wzwyż

- dodatkowej karty graficznej - abym mogła zagrać w The Sims 2 na najwyższych detalach, no i do tego Photoshopa też się może przydać.

- Bluetooth

- HDMI

- wygodna klawiatura i sensowny touchpad.

Po moich wstępnych poszukiwaniach znalazłam takie komputery:

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/dell-inspiron-15-3543-i5-5200u-8gb-1tb-gf820m-w8-1-czarny.bhtml#opis

http://www.x-kom.pl/p/240432-notebook-laptop-15-6-lenovo-g50-80-i5-5200u-8gb-1000-win8x-r5-m330-czerwony.html#

Czy to sensowny wybór, czy nie bardzo?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi!

Edytowane przez Madeline

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi