wicher21 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 Witam, mam pewien problem. Chcę podłączyć napęd optyczny z 2008r. LG Gsa h22l. Kupiłem ostatnio przejściówkę ata/sata . Niestety po podłączeniu napęd nie działa . SterownikI jakie znalzłem niestety nie pasują do Windows , po prostu za stary model chyba napędu. Co sądzicie ? Czy bedzie działać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Kupowanie przejściówki do napędu optycznego to szaleństwo. Zasilanie do przejściówki podłączone? Zasilanie napędu podłączone? "kierunek" prawidłowo ustawiony? Dot. przejściówek dwukierunkowych. Sprawdź drugi kierunek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicher21 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Zasilanie podłączone, kierunki sprawdzalem obydwa i tak nie wykrywa napedu, chociaz naped się wysuwa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Inny przewód sata, inne złącze na płycie. Zakup napędu na sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 problem był już poruszany, te przejściówki z allegro są w większości bezużyteczne (nawet jak zobaczy napęd to jest problem z nagrywaniem), a kosztują tyle co używany napęd dvd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicher21 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Wszystko dobrze podłączone,więc widocznie nie jest kompatybilny z moim systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygfryc Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2015 A dobrze podłączyłeś do napędu? Chodzi mi o stronę ide. Ja ze swoją przejściówką męczyłem się 2 dni. Okazało się że wtyczka w przejściówce jest mniejsza niż gniazdo, można ja było przesuwać w lewo i prawo ( tak było u mnie, przez co omijałem część "pinów w gnieździe napędu"). Jeśli jest coś nie zrozumiałem to pisz. 1. Będę w domu to załączę fotografie 2. U mnie metodą na przejściówkę udało się podłączyć tylko napęd ;/, dysk ata już nie "banglał" i system go nie widział, w biosie też był nie widoczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...