Retingo Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2015 Witam , mam problem ze stabilnością . Złożyłem komputer , wszystkie wtyki i złącza sprawdzone 3 razy , komputer przechodzi wszystkie testy bez problemu ( occt , prime ) zaktualizowałem bios płyty do najnowszego plus wszystkie sterownika . Niestety mimo wszystko co jakiś czas komputer sam się resetuje , czasem w grze a czasem na samym pulpicie. Temperatury są ok ,procesor w occt maksymalnie 71 stopni , grafika 66 stopni w valey lub firestrike . Specyfikacja to i3 4170 / MSI H81M PRO-VD / CRUCIAL BALLISTIX 8GB 1600 mHz / GTX 950/ SSD Crucial mx100 i zasilacz SilentiumPC 500w Vero . Tak jak pisałem w testach wszystko ok , temperatury w normie a komputer sam się resetuje . Najczęściej trafia się reset o dziwo w WoT ?? Proszę o jakąś poradę bo już nie wiem co robić . Dziwne też jest to że nigdy przy pełnym obciążeniu programem testowym nie doszło do restartu ?! W gram WoT / AW / GTA V temperatury cpu to max 65 stopni a grafiki 62 stopnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) pamięci sprawdzałeś - przepuść je przez memtest Edytowane 13 Października 2015 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Retingo Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2015 Tak , tu też wszystko wychodzi ok. Są dni że komp chodzi 5 h i jest wszystko ok a następnego dnia po 5 min od uruchomienia "jeb" i potem dalej spokój . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2015 no to skoro pamięci sprawdzone w drugiej kolejności sprawdziłbym zasilacz. Jesli masz możliwość to pożycz od kogoś zamiennik i zbadaj temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Retingo Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2015 no to skoro pamięci sprawdzone w drugiej kolejności sprawdziłbym zasilacz. Jesli masz możliwość to pożycz od kogoś zamiennik i zbadaj temat. Może na jutro coś pożyczę , ale nie wydaje Ci się że przy testach obciążeniowych coś powinno wyjść ? Ja jeszcze myślę nad samą płytą główną . Od niedawna na rynku i brakuje opinii na necie. Zrobiłem aktualizację co prawda no ale różnie to bywa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...