Skocz do zawartości
Retingo

Problem ze stabilnością

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam problem ze stabilnością . Złożyłem komputer , wszystkie wtyki i złącza sprawdzone 3 razy , komputer przechodzi wszystkie testy bez problemu ( occt , prime ) zaktualizowałem bios płyty do najnowszego plus wszystkie sterownika . Niestety mimo wszystko co jakiś czas komputer sam się resetuje , czasem w grze a czasem na samym pulpicie. Temperatury są ok ,procesor w occt maksymalnie 71 stopni , grafika 66 stopni w valey lub firestrike . Specyfikacja to i3 4170 / MSI H81M PRO-VD / CRUCIAL BALLISTIX 8GB 1600 mHz / GTX 950/ SSD Crucial mx100 i zasilacz SilentiumPC 500w Vero  . Tak jak pisałem w testach wszystko ok , temperatury w normie a komputer sam się resetuje . Najczęściej trafia się reset o dziwo w WoT ?? Proszę o jakąś poradę bo już nie wiem co robić . Dziwne też jest to że nigdy przy pełnym obciążeniu programem testowym nie doszło do restartu ?! W gram WoT / AW / GTA V temperatury cpu to max 65 stopni a grafiki 62 stopnie .  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to skoro pamięci sprawdzone w drugiej kolejności sprawdziłbym zasilacz. Jesli masz możliwość to pożycz od kogoś zamiennik i zbadaj temat.

Może na jutro coś pożyczę , ale nie wydaje Ci się że przy testach obciążeniowych coś powinno wyjść ? Ja jeszcze myślę nad samą płytą główną . Od niedawna na rynku i brakuje opinii na necie. Zrobiłem aktualizację co prawda no ale różnie to bywa . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi