czesio1312 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Mój zestaw: Pamięć G.Skill RipjawsX DDR3 2x8GB 2133MHz Zasilacz Corsair RM Series 750W Modular 80Plus GOLD Płyta główna ASRock Z97 EXTREME6 Z97 Procesor Intel Core i7-4790K Karta graficzna MSI GTX 970 Cześć. Mam następujący problem. Miesiąc temu podczas gry wyłączył mi się ekran. Myślałem że to jakiś chwilowy problem ale po resecie było to samo. Pomyślałem że to wina karty i odesłałem ja na gwarancję. Przysłali kartę ale było to samo. Dla pewności zrobiłem formata zainstalowałem nowe sterowniki ale jest to samo. Kartę sprawdziłem u kolegi działa. Podłączyłem do komputera geforca 8800 wszystko działa. Gtx 260 OC też wszystko działa. Czy macie pomysł co może być przyczyną? Edytowane 22 Października 2015 przez czesio1312 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Dla upewnienia Pantel sterowania -> Opcje zasilania -> Zmień ustawienia planu -> zmieniamy wyłącz ekran na nigdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesio1312 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Ustawione od zawsze. Dodam że jak odpalam na GTX 970 programem OCCT test na na gpu i zasilanie wywala od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Skoro wszystko działa, w tym karty ze znacznie mniejszym poborem prądu to może zasilacz siadł i ma odcięcie przy większym poborze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesio1312 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Też go podejrzewam. Polecasz jakiś dobry i sprawdzony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Przed zakupem nowego warto by się upewnić że to jego sprawka. Zasilacz już bez gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesio1312 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Na gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Jak wszystko masz kupione u jakiegoś miejscowego sprzedawcy a nie na necie to próbuj rękojmie, może ma jakiś zasilacz pod którym może sprawdzić czy wszystko będzie w porządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesio1312 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Wszystko kupione na morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Znajomy z zasilaczem o podobnej mocy żeby pożyczyć i sprawdzić? Edytowane 22 Października 2015 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Aktualizacja biosu? Podłączenie molexa PCIE_PWR1 ? W którym slocie siedzi gtx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesio1312 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Bios w najnowszej wersji. Sprawdziłem kartę na dwóch slotach w obu ten sam problem. W obu działają stare karty graficzne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesio1312 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 Dzisiaj pojawił się nowy problem. Po około 4h odłączyło Gtx 260 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 Podłączenie molexa PCIE_PWR1 ? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesio1312 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Nic nie mam tam podłączone i do czego to podłączyć Edytowane 24 Października 2015 przez czesio1312 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Chodzi o podłączenie zasilania do karty graficznej Edytowane 25 Października 2015 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesio1312 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Zawsze miałem podłączone zasilanie do karty graficznej. Myślałem że chodziło o to złącze w płycie głównej. Nr 30 na zdjęciu. Tam nie mam nic podłączonego Edytowane 25 Października 2015 przez czesio1312 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Myślałem że chodziło o to złącze w płycie głównej. Nr 30 na zdjęciu. Tam nie mam nic podłączonego O to chodziło. Nie ma żadnej gwarancji, że to pomoże, jeśli jednak jest, ja bym podłączył. Nic nie mam tam podłączone i do czego to podłączyć Współczesne zasilacze nie mają już dużych molexów? No to trudno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesio1312 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Podłączyłem to złącze na płycie głównej do zasilacza. Odpaliłem 3d mark 11 basic edition i wszystko działa. Będę testował na grach i zobaczę czy rzeczywiście działa czy to tylko chwila anomalia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...