HeatheN Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) No i mnie dopadło:) (nic nie instalowałem, zero zmian itd)Wszystko działało pięknie aż tu nagle doopa. 90% czasu gdy daję zamknij PC, następuje BSOD System Windows 7 SP1 Poniżej plik dmp http://przeklej.org/file/VJbZkO/102515-10140-01.dmp Co zrobiłem Smart 0 błędów Memtest prawie 5h 0 błędów Malwarebytes znalazł kilka plików, usunąłem ale nie pomogło Update sterów itd Procka trochę skręciłem (4,3Ghz) Gry itd wszystko 100% stabilne 0 BSODÓW Any idea? Edytowane 25 Października 2015 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Sprawdź czy w Menadżerze Urządzeń nie masz jakich dubli. Z instalki windy, zrób napraw system. Usuń i ponownie zainstaluj sterowniki Network adapter realteka. Może pomoże. Zerknij też tu: https://www.youtube.com/watch?v=eVOyALG4Nv0 Edytowane 25 Października 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Czy napraw system zadziała tak jak sfc/scannow ? Dubli nie widzę, aczkolwiek są jakieś dwa dziadostwa których nie instaluje/włączam ale tak jest od początku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Najpierw usuń karty sieciowe, zainstaluj na nowo, zaktualizuj i zobacz, czy dalej BSODzi. Potem spróbuj wyłączyć NDIS, jak na drugim filmiku. Ty masz jaki system, a 7? Owszem, możesz sprawdzić sfc/scannow czy nie masz uwalonych plików. Nie wiem, jak działa napraw, a jak sfc. Możliwe, że podobne rzeczy robi. Dump prawi że masz problem z : ndis.sys i ntoskrnl.exe, od tego pierwszego zaczynam. Edytowane 25 Października 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 OK posprawdzam. Przeinstalowanie sterów do sieciówki pomogło mi z innym błędem (Zwis nowego UT podczas poszukiwania serwerów) Może to było to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Może. A masz dalej BSODy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Nie Ale, one nie były 100% czasu Znając I prawo Murphyego, teraz 20x pod rząd trafiłem na tą 10% szansę na brak BSOD hehe Dam znać za dzień/dwa czy pomogło by po testować dłużej Narazie bsoda nie widziałem pomimo kilku resrtartów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Wszystko działało pięknie aż tu nagle doopa. 90% czasu gdy daję zamknij PC, następuje BSOD System Windows 7 SP1 Ja tam progres widzę, no ale badaj, złośliwość systemu ni ma miary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Niestety był znowu. Treść dmp taka sama. Spróbuję dziś naprawić Windowsa Co mogę jeszcze dodać od siebie to to że gdy kompa odpalę na chwilę na 90% BSOD nie będzie przy zamykaniu. Gdy komp jest odpalony dłużej (jakas gra/film/net) to w tedy przy próbie zamknięcia na 90% będzie bsod. Wczoraj np odpaliłem o 16, to o 21 niestety BSOD przy próbie zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Wyłączyłeś NDISa? Poza tym, mogło namieszać się w Windzie przy jakieś aktualizacji, instalce. Czasem tak zdarza się. Dlatego ja nie lubię bawić się, jak napraw nie pomaga najczęściej walę odzysk z obrazu. Edytowane 27 Października 2015 przez NostradamuSek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Cholera usunąłem punkty przywracania bo szkoda mi SSD:D Nie wyłączyłem NDIS bo czytałem komentarz na YT że komp przestał startować:D Dziś zrobie dwie rzeczy Wyłącze NDIS Dam kompa z ustawieniami na default Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Wywaliłem NDIS -po restarcie windows nie odpala:D -awaryjny nie dziala -na szczęście zadziałało uruchomienie ostatniej poprawnej konfiguracji NDIS nie ma w menadżerze. BSODA na zamkniecie też nie:D Za to pojawił się jeden losowy na ntoskrnl.exe. Więc będę obserwował Ważne że NDIS nie sprawia kłopotu już. Tak bym mógł do marca dotrwać (nowa platforma + W10) NostradamuSek dzięki za trop! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 Okiej, ważne, że chyba problem znikł, hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...