Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Witam mam problem otóż od pewnego czasu komp mi się sam restaruję, ale tylko pod obciążeniem typu gry lub np. furmark bez tego może działać 8 godzin i nic mu się nie dzieje. Specyfikacja Gtx 970, asrock z97 pro 4, 8 gb ram team vulcan, antec 550 true power classic, wd blue 1tb, crucial mx 100 128, asus xonar dg, i5 4670k, zalman z3 plus. Preczyściciłem kompa, wgrałem domyślny bios, zmieniłem kabel od zasialnia, podłączałem do innych gniazdek czy do innej listwy, patrzyłem na temperatry są ok napięcia w hw monitor były w normie jednak nie wiem jak to jest pod obicążeniem. Czy według was może to być wina zasilacza myślę, że gdyby się psuł to komp nie chciał by się włączyć, nie pojawia się też żaden BSOD. Nie wiem przypadkiem czy to nie jest wina słabego prądu ostanio parę wsi właczając moją ma z tym problem eletrycy dzisiaj cały czas jeździli, ale problem u niektórych jest już parę dni dłużej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) Komputer się resetuje to może być jak najbardziej zasilacz - przy większym poborze prądu nie wydala i komputer się resetuje, najlepiej napięcia sprawdzić miernikiem, najprościej na złączce molex. . Ewentualnie te temperatury ok niby ale jakie tak faktycznie?? Edytowane 24 Listopada 2015 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Mam zasilacz Antec VP 500 - 500W w starszym kompie powinien wyrobić przy tym nowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 Witam teraz po paru minutach testowania w furmark i wiedźmin 3 kompa działa poprawanie, a przed tem zaraz się restartował czyli albo prąd był za słaby albo w zasilaczu jakieś zabezpieczenia się znisczyły/spaliły że jak jest zwarcie/spięcie to się nie wyłącza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...