kales Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 witam. Mam pytanie. Komputer jest w obudowie (akyga 007br) Link do obudowy i teraz mam pytanie czy w tej obudowie ten przedni panel obsługuje HDAudio czy tylko AC97. Bo jak podlącze sluchawki z mikrofonem pod ten przedni panel to jak jest ustawione w biosie HDAudio to słuchawki nie działają a jak jest ustawione na AC97 to wszystko działa i jest ok. USB na tym panelu działa bardzo dobrze. W obudowie patrzyłem to jest tylko 1 kabelek audio który odchodzi od przedniego panelu i jest wpięty do płyty. Nie powinien byc drugi kabelek HDAudio? Czy moze w tym jednym kabelku jest hdaudio i ac97? Prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) Do obsługi HDaudio i ac97 są dwie różne końcówki, często zamontowane na jednym kablu. Podłączasz w zależności od potrzeby jedną z nich pod płytę. najwidoczniej Twoja obudowa nie obsługuje HDaudio. Edytowane 26 Listopada 2015 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kales Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 Dziwne komputer kupilem 3 miesiace temu i dziwne zeby ta obudowa nie obslugiwała hdaudio, przedni panel na obudowie obsluguje USB3 a hd audio nie? Dziwne. Na tym Kabelku co idzie do obudowy pisze Audio i nic wiecej drugiego kabelka nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) No i co z tego, że trzy miesiące temu kupowana? Tu masz pokazane jak wyglądają wtyczki AC97 i HDaudio, sprawdz jak wyglada Twoja Napisz jeszcze jaką masz płytę główną. Poza tym, zajrzałeś w ogóle do manuala dołączonego do obudowy? Edytowane 26 Listopada 2015 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kales Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 m5a97 2.0 manuala nie mam do obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varkot Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 Tam jest na 99% też HD audio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kales Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 znaczy kabelek HD czy w tej jednej wtyczce jest HD i ac97? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varkot Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) Chodzi mi o ten kabel co wychodzi z panelu przedniego. Napisz jaką masz płytę i jak możesz to zrób zdjęcie tej wtyczki. Wszędzie w opisach jest, że tam jest HD Audio, ale Tobie działa na AC97, więc trochę to dziwne Edytowane 26 Listopada 2015 przez Varkot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kales Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 płyta to m5a97 2.0......A jest to możliwe zeby w jednej wtyczce było hd i ac97? czy muszą byc osobne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varkot Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 No właśnie nie bardzo, bo w HD Audio jest więcej pinów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kales Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 moja wtyczka tak wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 gdyby Ci się chciało porównać swoją wtyczkę ze zdjęciem, które zalinkowałem to już o godzinie 11.00 wiedziałbyś, że masz wtyczkę AC'97 a nie HD Audio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kales Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 ale dopiero teraz wrocilem do domu i sprawdzilem jaka mam wtyczke! ale to dziwne ze przy nowej obudowie jest taka wtyczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) Ok, wybacz, jeśli chodzi o porównanie wtyczki. Zwróć uwagę, że kupiłeś wyrób obudowopodobny Akyga. Niestety czasami takie są koszty oszczędzania. Ile to kosztowało? 100zł? Dołożyłbyś kilkanaście złotych i miałbyś obudowę uznanego producenta. Edytowane 26 Listopada 2015 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kales Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 jak to obudowopodobny. To jest chyba oryginalna obudowa Akyga? a Po drugie idzie cos takiego kupić? http://www.aliexpress.com/item-img/HD-Audio-9Pin-Female-to-7Pin-Male-Adapter-JACK-Cable-For-Lenovo-ATX-Motherboard-to-Host/2027322860.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) obudowopodobny = kiepskiej jakości, po taniości, szmelc Nie wiem czy taką przejściówkę można kupić a nawet jeśli to nie wiem czy cokolwiek by Ci dała bo ona i tak redukuje sygnał z 9 pinów do 7. Już lepiej chyba poszukać jakiegoś front panela z gniazdem słuchawkowym i wtyczką HD Audio. Edytowane 26 Listopada 2015 przez Piehursson 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kales Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 a to zostawie tak jak juz jest. Duzej roznicy pomiedzy ac97 a hd to chyba nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 Umówmy się zintegrowane audio, nawet nie wiem jak wychwalane przez producenta zawsze zagra słabiej niż dedykowana karta. Jak do tego dodasz sobie utratę jakości jaka następuje podczas przesyłu sygnału na front panel i pewnie nienajlepsze słuchawki (chociaż w tym przypadku nawet słuchawki za 1000 zł i drożej nie zagrały by fajnie) to sam masz odopowiedź. Moim zdaniem gra nie warta świeczki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kales Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 ok dzieki temat mozna zamknac :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...