karolski Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Witam Przymierzam się do zakupu Athlona xp2400(box) ze względu na długą gwarancję i chciałbym się dowiedzieć jakie jest wasze zdanie na temat chłodzenia zarówno w tych oryginalnie boxowanych i boxowanych w Polsce. Czy faktycznie oba są takie kiepskie (i ew. które gorsze :) ) jak mówia sprzedawcy. Czy to prawda (coś takiego usłyszałem na giełdzie), że od 2400 w zwyż w boxach mają trochę lepsze chłodzenie?. Dodam, ze na razie nie myślę o przetaktowywaniu takiego procka. Później biore pod uwagę zakup jakiejś porządnej chłodnicy i podkręcenia. Pozdrawiam karolski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Jeśli nie będziesz podkręcał to BOX w zupełności wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Nie powiedziałbym :-). Patrz podpis mój .... a teraz niespodzianka, chłodzone to jest BOX'em AMD :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Nie powiedziałbym :-). Patrz podpis mój .... a teraz niespodzianka, chłodzone to jest BOX'em AMD :-). tylko gratulować... ja klientowi zapiąłem oryginalnego boxa na athlona 2400+ (zestaw z 1 pudełka) i w idle zobaczyłem 50stopni 8O za 34 zeta kupiłem mu Glacialtecha Igloo 2400 i idle spadło do 41 a stress był 52 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Również uważam,że boxowe coolerki nie nadają się do @! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 żeby rozwiać wątpliwości co do boxowych coolerków AMD -> http://www.tomshardware.pl/cpu/20030404/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Nie powiedziałbym :-). Patrz podpis mój .... a teraz niespodzianka, chłodzone to jest BOX'em AMD :-). tylko gratulować... ja klientowi zapiąłem oryginalnego boxa na athlona 2400+ (zestaw z 1 pudełka) i w idle zobaczyłem 50stopni 8O za 34 zeta kupiłem mu Glacialtecha Igloo 2400 i idle spadło do 41 a stress był 52 Sam się zdziwiłem. W tej chwili (przy cały czas działającym kliencie UD w tle) mam 48st na Sockecie i 51 na rdzeniu. I tak mam zamiar go wymienić, nie ze względu na złe warunki chłodzenia a na hałaś jak się z niego wydobywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 żeby rozwiać wątpliwości co do boxowych coolerków AMD ->http://www.tomshardware.pl/cpu/20030404/index.html Sorki, za mały OT ale to ten sam Raptor z #shell.ll.pl ? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 ja sprawdzałem na dwóch płytach : ECS K7S6A - 48 idle i Soltek 75FRV - 51 idle o o/c wogóle nie było mowy - natychmiast zwiecha (w biosie przy 2,0GHz i v=1,75V było 58stopni) zajefajnie na tym boxie chodzi duron1300 - idle 40 full load 48 , a po o/c do 1,45Ghz idle 46 full load 56 na vcore 1,80V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ok, dzięki, a z dwojga złego które wybrać:oryginalne boxy, czy boxy made in poland Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 wszystko jedno - ja i tak bym kupił jakiś porządny wicherek miałem w łapach GlacialTech Igloo 2500pro - cały na miedzi 8) zaje..sty cooler za 85 brutto - 1800+ @ 2,2GHz miał przy 1,8V 55 w stresie , idle niecałe 50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Sorki, za mały OT ale to ten sam Raptor z #shell.ll.pl ? :-) niestety nie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...