Skocz do zawartości
Raptor

Problem z instalacją IAA RAID na IS7

Rekomendowane odpowiedzi

Nie moge zainstalować Intel® Application Accelerator RAID dla sterownika SATA wbudowanego w mostek ICH5R (82801ER) mojej płyty - wyrzuca że nie posiadam odpowiedniego sprzętu :| Sprawdziłem oznaczenie mostka - zgadza sie - płyta ma obsługe RAID 0 dla wbudowanego kontrolera SATA - a mimo to nie chce sie instalować.

Mam prośbę do posiadaczy IS7 - spróbujcie zainstalować u siebie ten sterownik i podzielcie się uwagami - jeszcze jedno - podajcie jaką wersję biosu macie.

Sterownik do pobrania -> ftp://aiedownload.intel.com/df-support/63.../iaar35_enu.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam od dawna i w końcu znalazłem coś na ten temat :D Ja niestety też nie mogę zainstalować Intel Application Accelerator. Są dwie wersje - dla RAID i nie dla RAID. W biosie mam tą opcję o której pisał RAPTOR ale dalej mi wywala ten dziwny komunikat i to obojętnie który z tych Accelerator'ków instaluje.

I teraz mam pytania:

jest jeszcze jedna aplikacja- Intel Chipset Software Installation Utility i skoro nie mam RAIDa/u u siebie bo mam tylko jeden dysk to chyba nie jest konieczne instalowanie Accelerator'ków, czy są one po prostu tylko dla RAIDa/RAIDu? Czy Intel Chipset Software Installation Utility to też stery czy coś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi