nokia1xd Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Witam. Mam płytę na dwa sloty. Na jednym mam 4GB i chcę dokupić 8GB. Słyszałem, że po tej operacji nie będę miał dual channel. Czytałem trochę na ten temat i już sam nie wiem czy to ma jakikolwiek sens w grach (mówię tu o zauważalnej różnicy). Chcę kupić te 8, ponieważ chcę mieć już na przyszłość, nie chcę później wymieniać płyty głównej na 4 sloty albo sprzedawać 2x4 i kupować 2x8. Pozdrawiam ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 na pewno większa ilość ramu przewyższa korzyści z duala czy wyższego taktowania, oczywiście nie piszę o skrajnych przypadkach możesz kupić ósemkę a potem wymienić czwórke na drugą ósemkę jak kaska będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Obecnie i tak masz single channel. Gdy dołożysz 8GB jedyne co zyskasz to pojemność ramu. Jeśli kupisz 4GB będzie działać dual channel. albo kup 2x8GB i opchnij 4GB na allegro. Co do pytania o wydajność: Sam musisz wybrać, która z opcji jest dla ciebie najbardziej opłacalna.Osobiście sądzę, że zanim będziesz potrzebować więcej niż 8GB, prędzej przerzucisz się na DDR4. Oczywiście jeśli mowa tylko o grach. Najważniejsza sprawa. Nie podałeś konfigu, więc dokładnie doradzić się nie da. Edytowane 15 Grudnia 2015 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 Daj i to wiecej niz realnie zaostrzone czestliwość czy cl ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...