elcidx Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Cześć!Stoję przed małym dylematem, mam dwa monitory Samsunga 223BW i chce je wymienić na coś większego trochę i w bardziej nowoczesnym standardzie. I teraz stoję przed wyborem nowych monitorów, gdzie znaczącym wyznacznikiem jest cena, około 700 zł za monitor.Gdy chciał bym pozostać przy obecnym 16:10 można kupić jakiś używany monitor w klasie A z roczną gwarancją, powiedzmy Della U2412 i podobne modele.Albo w tych samych pieniądzach mieć co prawda 16:9 którego jakoś nie jestem wielkim fanem, ale z tak fajną funkcją jak FreeSync i odświeżaniem 75Hz i to nowy AOC G2460VQ6 http://www.morele.net/monitor-aoc-g2460vq6-829271/Wiem, że to matryca TN ale i do takich jestem przyzwyczajony i nie mam z nimi jakiś problemów czy dyskomfortu w użytkowaniu, więc jak dla mnie nie jest to jakaś szczególna wada. A z racji tego, że trochę gram i to szczególnie w fpsy to opcja jaką jest Freesync była by mile widziana, bo podobno bardzo pomaga. Tego AOC można kupić lekko ponad 600 zł i do tego jeszcze dochodziły by koszta dokupienia przewodów DisplayPort.Sprzęt przy jakim używał bym tych monitorów to:i5 2500k @ 4,5 GHzR9 39016 GB 1866 Mhz Więc problemów wydajnościowych po przejściu na większą rozdzielczość raczej się nie spodziewam. Największy problem w tym wyborze, to to, że nigdzie nie ma testów tego monitora AOC, a chętnie bym o nim poczytał.Co możecie mi poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elcidx Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 3 monitory były by już dla mnie raczej zbędne. Dwa są w sam raz, albo wpadłem jeszcze na jeden pomysł, aby kupić trochę "lepszy" monitor AOC 144Hz i do niego dokupić drugi ale już nie 144 tylko jak najzwyklejszy aby zmieścić się w budżecie a oba by wyglądało tak samo. Ale i ten 144 http://www.morele.net/monitor-aoc-g2460fq-650859/nie ma freesync, a większość gier i tak nie będzie działać na moim komputerze z taką ilością klatek, więc był by to chyba zakup na wyrost. Cenię sobie estetykę :P i obecnie to tak wygląda: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elcidx Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Do tego po lewej siedzę centralnie. Nie mają pivota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elcidx Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Wiem wiem, ale do większego obrazu mam dodatkowo w pokoju projektor fullhd i ekran 100" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...