olcia2894 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie, zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze laptopa. Niestety nie orientuje się do końca jakie parametry byłyby dla mnie najlepsze, a nie chciałabym wpakować się w jakieś bagno, co prawdopodobnie stałoby się przy samodzielnym wyborze. Próbowałam zagłębić się w temat, czytam czytam czytam…. ale co to da, jak się nie ma z tym doświadczenia L jedynie troszkę naprowadzi · laptop będzie przeznaczony dla studentki 18-24, będzie zakupiony na firmę · laptop nie musi być z systemem, mam już kupiony (Windows7) · rozmiar matrycy 15,6’’-17’,3’ · procesor Intel Core i5 lub i7 · chcę przeznaczyć maksymalnie 3500 zł · jak na razie będzie on używany przeważnie w domu, chociaż w przyszłości przewiduję pracę na zewnątrz · główne przeznaczenie to projektowanie w AutoCAD, Inventor, CATIA Zależy mi na tym żeby posłużył dłuższy czas, mój obecny HP dał rade 7 lat, ale teraz już ostatkami sił… Edytowane 30 Grudnia 2015 przez olcia2894 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Studentka jakiego kierunku?Architektura/budownictwo?Masz zamiar na nim grać? Edytowane 29 Grudnia 2015 przez wmk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olcia2894 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 studentka mechaniki i budowy maszyn nie mam zamiaru grać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) te Acery są w porządku, ja mam dwa zastrzeżenia jednak. Dotycza: klawiatury - psuje się, część klawiszy zaczyna ciężko chodzić baterii - jest po prostu słaba opinia dotyczy VN7-591G. Jeśli w razie W jesteś te 2 tygodnie w stanie przetrzymać na czas trwania naprawy ( teraz nawet na firmę jest 2 lata, więc strachu nie ma, pamiętaj tylko aby zawsze korzystać z rękojmi a nie gwarancji), to pod względem tego co dostajesz za każdą złotówkę, proponowany wcześniej ACER jest nie do pobicia. Edytowane 31 Grudnia 2015 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olcia2894 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2015 Dziękuje bardzo za pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
410N Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2015 Acer V5-591G i5-6300HQ/8GB/1000 GTX950M FHD ... przy tym smukły elegancki wygląd ... Nie jestem pewien, czy laptopa o grubości 30,3mm można nazwać smukłym :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Skoro nie masz zamiaru na nim grac to może lepiej jakiś i7 z ssd + wecej ram i bez grafy dedykowanej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) A co ma wspólnego pojemność baterii ze smukłością sprzętu? Mechanika i budowa maszyn nie ma rozbudowanych projektów na studiach. To co bazuje na autocadzie, to nie są projekty wymagające renderingu. Nawet na ulv-ce również spokojnie pociągniesz.Lenovo z51-70 z i7-5500u i 8gb 240 Radeon R9 FHD matPodzespoły niezłe w tej cenie, procesor i7ulv Broadwell, szybki pojemny SSD znacznie podniesie komfort pracy. Podświetlana klawiatura, matryca FullHD matowa antyrefleksyjna. Aluminiowe wnętrze. Acer e5-571g z i7ulv + 240GB SSD i GF840M + winTutaj od razy w zestawie OS. Dobrze spasowana obudowa, podzespoły na podobnym poziomie jak w lenovo. Bardzo pojemna bateria 6-komorowa 5000mAh przy procesorze ulv długi czas pracy bez zasilania. Matryca FullHD matowa.Fakt, są to ulv-ki ale mają wysokie taktowanie, które do takich zastosowań dadzą radę. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez wmk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Crucial 250GB 2,5'' SATA SSD MX200 7mm Samsung 250GB 2,5'' SATA SSD Seria 850 EVO Będziesz dokupywać dysk SSD? Sorry, ale musiałem skorygować. W wersji czytanej brzmi tak samo śmiesznie jak w wersji pisanej. Mówi się dokupować, nie dokupywać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...