jasieczek Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie. Potrzebuje porady przy zakupie laptopa wraz z windowsem. Laptop ma służyć do pracy. Na zakup przeznaczyłem maksymalnie 2500 zł. Jednocześnie korzystam z przeglądarki internetowej, programu typu auto cad i fotoshopa (materiały w formacie plakatowym ok. 10x5 tys pikseli). Istotne detale to: matowy ekran, klawiatura podświetlana najlepiej numeryczna, większość gniazd w obudowie po lewej strony (jak się trafia mały stolik to ważne jest miejsce na myszkę). Idealne odwzorowanie kolorów nie jest najważniejsze, ale dobrze by było żeby znaczące przekłamania nie występowały. Dysk twardy ok 500gb. Waga i rozmiary nie są ważne może być ciężki i nieporęczny grunt żeby robota szła optymalnie w ramach budrzetu Z gory dziękuję za pomoc Edytowane 29 Grudnia 2015 przez jasieczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) W promocji aktualnie:Lenovo z51-70 z i5-5200u i radeon R9 FHD mat + win Z kodem w koszyku: OKAZJA cena spada o 150zł, bdb oferta. Masz tutaj matrycę matowa FullHD - zdecydowanie się przyda przy tej rozdzielczości obrazach, podświetlana klawiatura, aluminiowe wnętrze. System w zestawie. Acer v3-574g z i5-5200u i GF940M + winMatryca matowa ale HD, aluminiowy korpus matrycy i wnętrze. Podświetlana klawiatura. Procesor 5-tej generacji i5-tka dość mocna w tym budżecie. Grafika dedykowana, oprócz integry - również jedna z lepszych w tej cenie.Jeśli zależy Ci na idealnym odwzorowaniu kolorów to:Lenovo z70-80 z i3-5020u i GF840M FHD IPS mat + winMa najlepszą matrycę IPS do kwoty gdzieś 3,5 tys. Do tego głośniki marki JBL, procesor 5-tej generacji i3 ale podbite taktowanie do bazowego i5. Pokrywa matrycy aluminiowa. System w zestawie.Z Delli:Dell Inspiron 5548 z i5-5200u 8GB Radeon R7 + winTutaj wyższa seria inspirona, dość dobre wykonanie, matryca glare, ale podzespoły na poziomie i serwis typu domowego. System w zestawie. Podświetlana klawiatura obecna. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez wmk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Dzięki wielkie za pomoc. Dzięki wam przemyślałem sobie sprawę i doszedłem do wniosku że ważne jest dla mnie duży wyświetlacz z fajną rozdzielczością oraz IPS. generalnie zdecydowany byłem na Lenovo z70-80 z i3-5020u i GF840M FHD IPS mat + win. W między czasie udało mi się powiększyć budżet do 3 tys i za namową znajomego programisty zakupiłem http://allegro.pl/laptop-lenovo-z70-80-i7-8gb-1tb-gf840-win8-500zl-i5831041705.html. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. Gorąco pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...