Skocz do zawartości
wegosz

Laptop do 2000 zł do Photoshopa

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję laptopa w kwocie do 2000 zł (byłoby miło jakby mniej kosztował), który da radę obsłużyć Photoshopa CS6 ewentualnie wcześniejszą wersję. Raczej niezbyt zaawansowane projekty graficzne. Czy w takim przypadku brać w ogóle pod uwagę laptopa 12 lub 13 cali? Nigdy nie miałem laptopa, ale w tej chwili jest mi potrzebny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpuściłbym w tej cenie 13", raczej mniej wydajne od 15" które są najtańsze w danej specyfikacji.

Lenovo z51-70 z i3-5005u i radeon R7 FHD
Na grafikę nie patrz, nie jest ważna.  Procesor i3ulv 5-tej generacji Broadwell, matryca FullHD matowa z większym obszarem roboczym, do PS'a przydatne. Aluminiowe wnętrze, dobre głośniki.

Dell Inspiron 5558 z i5-5200u 8GB HD5500
Dobre wykonanie, wyższa seria inspirona, porządny procesor i sporo ramu. Matryca jednak HD tylko, glare. Gwarancja z serwisem typu domowego od dell'a - na miejscu u Ciebie przez serwisanta. Z systemem: LINK

Lenovo Ideapad 100 z i5-5200u 8GB HD5500
Podobna wersja jak wyżej, tańsza jeśli chcesz mocno zaoszczędzić, ale wykonanie budżetowe bardziej już, mniejsza ilość portów, 1 slot ram. Wersja z systemem w budżecie LINK

Z 13" jeśli to głównie:
Acer V3-371 i3-4005U/8GB/128 SSD
Lekki mobilny, procesor i3ulv tutaj, sporo ramu i szybki dysk SSD. 1,5kg wagi, praca na baterii na wifi wg testów do 6h. Matryca matowa HD.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podałem Ci tam też wersje z systemem. Z systemem jeszcze mniejszy wybór w sumie. Głównie bryluje budżetowe lenovo z kiepskim wykonaniem - seria B/G.

Z 13" ostatecznie z systemem można polecić jeszcze:

Asus R301LA z i3ulv + win
Z matrycą matową ale HD, procesorem i3ulv Hasswell po OC z podbitym taktowaniem.

Edytowane przez wmk
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2100 zł to max ile mogę wydać na sprzęt z systemem. Skupiam się tylko na 15'', bo jednak znacznie większy wybór. Matrycę wolałbym matową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi