Snoopy Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Na poczatku sory jak umiescilem tego posta nie w tym dziale w ktorym mial byc,ale nie wiedzialem zbytnio gdzie go dac :P ,moj problem polega na tym,ze jak usuwam sobie logiczna partycje z partycji rozszerzonej i naciskam ESC pozniej w celu kontynuacji to ta partycja samoczynnie sie odnawia,dziwnie to brzmi,ale tak sie dzieje,czy moze miec to zwiazek z tym,ze kiedys zainstalowalem(a raczej probowalem:P ) instalnac linuxa??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Spróbuj usunąć "Partition Magic " powinno pujść bezproblemowo a jak nie to low level format i po kłopocie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Snoopy, a nie naciskasz czasem tego ESC za szybko? ;) Spróbuj usunąć "Partition Magic " powinno pujść bezproblemowo a jak nie to low level format i po kłopocie :)Czy Ty w ogóle wiesz, co mówisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snoopy Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Eh,chyba za wczesnie nie naciskam,ale wezme to pod uwage a co z tym low level format bo nie jarze zbytnio??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lockhed Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Juz bardzo dawno nie uzywalem fdiska... ale nie jest tam przypadkiem tak ze zmiany "sa nanoszone" dopiero po restarcie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Formatowanie twardziela na niskim poziomie. TZN takie po którym nawet bad sektory sie usuwają :) I dysk jest prawie jak nowy nie ma na nim zadnych danych ani partuycji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 I mów mu tak dalej, qlaos. Formatowanie niskopoziomowe nie jest czymś, co się robi w wolnych chwilach, dla rozrywki (choć niektórzy tak robią :lol:). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snoopy Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 A jest to jakas skomplikowana operacja??? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Juz bardzo dawno nie uzywalem fdiska... ale nie jest tam przypadkiem tak ze zmiany "sa nanoszone" dopiero po restarcie ?Mi sie tez tak wydaje. Zrob co trzeba i zresetuj kompa (ale twardy reset). U mnie tak dzialalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 I mów mu tak dalej, qlaos. Formatowanie niskopoziomowe nie jest czymś, co się robi w wolnych chwilach, dla rozrywki (choć niektórzy tak robią :lol:).A czy ja powiedzialem że HDD na low level formatuje sie w wolnych chwilach albo dla rozrywki ?? Chyba nie :) Low Lewel Format to jest Ostateczność !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 A czy ja powiedzialem że HDD na low level formatuje sie w wolnych chwilach albo dla rozrywki ?? Chyba nie :) Low Lewel Format to jest Ostateczność !!! Właśnie. :) Ale ktoś może wziąć dosłownie takie żarty: Spróbuj usunąć "Partition Magic " powinno pujść bezproblemowo a jak nie to low level format i po kłopocie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koralik Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Snoopy: Polecam DiscWizard jest tam opcja pomocna przy usuwaniu partycji. Miałem ten sam problem z partycją po linuxie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 A czy ja powiedzialem że HDD na low level formatuje sie w wolnych chwilach albo dla rozrywki ?? Chyba nie :) Low Lewel Format to jest Ostateczność !!! Właśnie. :) Ale ktoś może wziąć dosłownie takie żarty: Spróbuj usunąć "Partition Magic " powinno pujść bezproblemowo a jak nie to low level format i po kłopocie :) Hmm no tak .. popełniłem bląd pisząc wcześniejszy post powinienem inaczej go napisać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snoopy Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Eh qlaos molgbym to potraktowac doslownie:D,bo brzmialo to pzrekonywujaco:P,jak co to bede cie scigal bo widze ze tez jestes z Tychow :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snoopy Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 A Koralik wiesz moze skad mozna sciagnac ten DiscWizard bo szukam cos og po necie ale nie moge znalezc??? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koralik Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 DiscWizard Starter Edition prosiemy tu>http://www.seagate.com/support/disc/driver...rs/discwiz.html ok 3 megusiów, tworzy dwie dyskietki bootujące. Odpalasz komputer z dyskietek potem Utilities / zero fill drive [full] (UWAGA usuwa wszystkie partycje z dysku) dobry przy klonowaniu systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Eh qlaos molgbym to potraktowac doslownie:D,bo brzmialo to pzrekonywujaco:P,jak co to bede cie scigal bo widze ze tez jestes z Tychow :lol: Jak miło ze tez ktoś jest z tychów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Ja tam bym spróbwał "Ranish" full wypas i na pewno usunie partyce. Co do Linuxa i jego instalcji to nie wiem jak daleko doszłeś i co tam nakombinowałeś ale na pewno nie został utwożona linuxowa partycja bo fdisk (DOS) by jej nie rozpoznawał i nie usynął co za tym idzie. Jeśli próbowałeś zainstalować Linuxa na FAT32 to teraz może mieć fdisk kłopot. Ale Ranish na pewno to usunie. I pod żadnym przypadkim nie rób low Level Format taki dysk może potem tracić dane i wogóle dziwnie działać. Kumpel coś takiego zrobił i dysk teraz po zawiasce systemy (system jest na innym dysku) traci wszystki dane scandisk je odnajduje ale jest niezły mlynek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 I pod żadnym przypadkim nie rób low Level Format taki dysk może potem tracić dane i wogóle dziwnie działać. Kumpel coś takiego zrobił i dysk teraz po zawiasce systemy (system jest na innym dysku) traci wszystki dane scandisk je odnajduje ale jest niezły mlynek. Jak wcześniej wspomnialem to jest ostateczność. Ja na swoim IBM 60 robilem Low Level i nic sie nie dzieje oprócz tego ze juz bad sektorów nie ma. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...