Destiny Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Tak się zastanawiam czy istnieje jakaś alternatywa dla Falcon Rocka II za te same pieniądze (jakieś 50 zeta)??? Wg mnie NIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 RaptorCool od Speeze :D :lol: ale to praktycznie identyko cooler tylko tanszy o 4 pln :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 albo X-dream od cooler mastera. wydajniejszy ale choszi jak wiertarka. ktoś z forum sprzedaje na giełdzie tweak'a. nby zakłada WC ale nie jesen już pisał że go łeb boli. ja kupiłem titana CU5TB, cały miedziany, za 41zł :) z wystawy więc nieużywany ale nie nówna. może minimalnie wypoleruje podstawę i git :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 albo X-dream od cooler mastera. wydajniejszy ale choszi jak wiertarka. ktoś z forum sprzedaje na giełdzie tweak'a. nby zakłada WC ale nie jesen już pisał że go łeb boli. ja kupiłem titana CU5TB, cały miedziany, za 41zł :) z wystawy więc nieużywany ale nie nówna. może minimalnie wypoleruje podstawę i git :!: OT: AMd Rulezz jednak udalo ci sie wyrwac tego titanka. Jak zrobisz testy daj znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 oka oka. dzisiaj znajoma z wa-wy ma odebrać go dla mnie ale będę go miał pewnie dopiero za tydzień :/ ale lepsze to niż czekać 4-5 dni aż poczta dostarczy i płacić za to 6zł. za 6zł to można jakiś wentylek do budy dokupić bo przeiwew mam marny: w zasilaczy FSP jeden, pod zasilaczem mam jakiś stary śizgowy z zasilacza AT puszczony na 7V żeby nie hałasował. oczywiście napiszę ile mam na starym titanie full-alu i na nowym full-miedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Ja uzywam coolermastera CP5-7JDIB-OL (z miedziana podkladka :) glownie ze wzgledu na cisze. na temp nie narzekam bo przy normalnej pracy jest 43st a w stresie 49 (przy ustawieniach cpu jak w opisie), natomiast przy 2125MHz z U=1.7V temp podniosla sie do 53st. dodam tylko ze pod zasilka jest wentyl wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy i zostala nalozona nowa cienka warstwa silikonu miedzy podkladke a radiator. wg mnie za ok 40pln to dobry wybor jesli ktos extremalnie nie kreci proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 bierzcie póki jest ! ten sam sklep co ja kupiłem ! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14629765 zaje.boza ! to jes talternatywa !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Oczywiscie, ze jest :!: GlacialTech Igloo 2410 kolo 50PLN. Wydajnosc i glosnosc DOKLADNIE taka sama, a mniejszy... Polecam. Bardziej niz FRII. UPDATE : FRII ma zeberka rownolegle do zapinki = cieplo leci do gory i w dol GlacialTech Igloo 2410 ma zeberka prostopadle do zapinki = cieplo leci na boki I teraz zalezy jak masz kondensatorki na mobo /na gorze czy z tylu plyty/ - lepiej, zeby gorace powietrze na nie nie lecialo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 o, widzę że znowu jest z czego wybierać w rynku niskich cen :) X-Dream odpadł to doszedł igloo 2410. rzeczywiście może i warto ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Mam tego 2410 od wczoraj i temperatura troszkę gorsza od "zwykłego" Titana (model chyba T5DB, cały aluminiowy). Po grzaniu 30 minut Prime95 bez wentylacji w budzie mój 1700XP 0.13 166x11.5 ma o 3 stopnie więcej na tym 2410. Jest oczywście cichszy, dopiero teraz zauważyłem, że wentylator z grafy mi terkocze, wcześniej tego nie słyszałem. Nie mogę jednak powiedzieć, że 2410 jest zupełnie niesłyszalny, co gorsza przyzwyczaiłem się do szumu Titana i trochę mnie drażni cichy, niski dzwięk 2410 ale to już moje subiektywne odczucie... Kupiłem go za 33 zł i myślę, że to odpowiednia cena za niego, w wielu sklepach widziałem go po około 50 zł i wg mnie to trochę za dużo jak na jego możliwości - myślałem, że będzie i ciszej i chłodniej, a jest co najwyżej ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 teraz na allegro można kupować titany CU5TB, licytacje kończą się na 40-45złwięc warto. ja kupiłem jeden, później widziałem że ten sklep sprzedawał drugą sztukę więc może jeszcze będą. w teście na tomshardare widziałem, że ten titan miał wydajność równą X-Dream'owi (full obroty) czyli oba 51*C na 2400+ więc się poodbudowałem. normalnie na 2 innych testach wydajnościowo jest równy FR I, czyli lepszy i ciutkę głośniejszy od FR II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...