Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak skuteczne są i jakie wyniki dają Maty dzwiękoszczelne lub korkowe w wyciszaniu PC?

Czy opłaci się wyciszać zasilacz (popularny codegen 300W), przez zmianę coolera na TTC-D5TB (lub inny)?

Czy Speed Fan obsługuje chipset via kt133a bo ja jakoś nie umim nim regulować obrotów coolera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciszenie koreczkiem to nie głupi pomysł.( Ja użyłem korka 5 mm koszt całej maty w sklepach dom korkowy 14 zł + taśma klejąca dwu stronna 5 zł polecam taką o szerokości 5 cm + czas:)). Komp działa znacznie ciszej.

Coolerek też możesz wymienić. A co do oklejenia korkiem zasilacza to nie polecam( prawdopodobnie temperatura wzrośnie i to sporo a nie wiadomo czy i sie nie zapali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy opłaci się wyciszać zasilacz (popularny codegen 300W), przez zmianę coolera na TTC-D5TB (lub inny)?

a o glosno Ci chodzi ? u mnie milczy jak glupi. sam sobie obroty dobiera i nawet po 30h pracy go nie slychac a ten titan to bardziej mi wyje.

Czy Speed Fan obsługuje chipset via kt133a bo ja jakoś nie umim nim regulować obrotów coolera?

u mnie tez cosik dziwnie chodzi. tzn zmieniaja sie obroty dopiero jak wezme < 18 stopni i to tak ze ledwo co sie kreci. >18 kreci sie na maxa

co ciekawe na tronce speedfana pisze ze z Asusem CUV4X dziala dobrze ... (chyba ze zle pamietam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak skuteczne są i jakie wyniki dają Maty dzwiękoszczelne lub korkowe w wyciszaniu PC?

Sa skuteczne im grubsze tym lepiej ja mam jakies 2-3mm + tekture. na bokach. Ja wlasnie zakonczylem robienie kabelka do nowego wiatraka do zasilacza (nieslyszalny, moze nagram go ale mysle ze to wiele nie powie). Wytnij blache z tylu zasilacza i zamontuj drucianego grilla albo nic nie montuj (uwaga na palce). Chyba kt133a nie obsluguje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

loooodzie qrwa czytajcie starsze teksty... bylo ful postow o wyciszeniu i jeden dluugi nawet rozpatrujacy wieele nowych materialow do wyciszenia od podkladek po karimate itp... poszukaj!!

Forum jest ql do poki nie zaczna sie pojawiac te samy tematy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako wyciszeni kompa proponuje kupic plyte Asusa z nowych serii z funkcja Q-fan oraz BIV i nic nie trzeba robic z obudowa :) . Wiem co mowie bo wlasnie teraz mam tak cicho ze spokojnie slucham muzyki .

A...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako wyciszeni kompa proponuje kupic plyte Asusa z nowych serii z funkcja Q-fan oraz BIV i nic  nie trzeba robic z obudowa :) .  Wiem co mowie bo wlasnie teraz mam tak cicho ze spokojnie slucham muzyki .  

A...

Albo SpeedFan i plyta ktora obsluguje go :) tak jak ja mam hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...