Skocz do zawartości
jarkkkoo

grafika, czy Gf4 Tit4200 to dobry wybór ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad kupnem karty:

Geforce Gf4 Tit4200 128MB TV AGP 8x za 575zl, lub cos innego w takiej cenie (ale nic drozszego) ?

I jeszcze jedno, czy jest duza roznica w jakosci pomiedzy takim geforcem NONAME, a oryginalnym produktem ? Czy lepiej kupic taka karte jak wyzej czy produkt MSI za podobna cene ale 64 mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za te pieniądze niestety nie kupisz nic wydajniejszego :cry:

po za tym nie połaca ci się kupować tego gforca nieznanej firmy [chyba :!: :?: ] lepiej kup msi a jak nie to winfasta za 499 zł - www.sirius.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja kupilem Prolinka 4200 64MB x8 za 440zl. Zastanawialem sie na R9100 ale tyle problemow a trafila sie okazja-niewiele doplacic. Super chlodzenie wyglada ale sie cos marnie kreci-chyba trzeba rozebrac i posmarowac jakas pasta bo pamieci niczym nie smaruja...

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za taka kase nie kupisz nic wydajniejszego wiec to raczej dobry wybor i jeszcze ci troche posluzy chociaz juz nie az tak dlugo bo chipsety nvidii nie za dobrze radza sobie z AA i anizo ktore staja sie juz standardem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się dołącze do wątku przy okazji.Czy opłaca się kupować kartę Sparkle GF 4Ti 4200 128MB TV/DVI za 585zł???? Czy ma ktoś taką kartę?? Jak ona się sprawuje? Bo szukałem trochę o niej informacji ale nie za wiele ich jest.Jest tylko test wersji z VIVO z pamiątkami 3,6ns Samsunga,ale nie wiem czy to jest ta sama karta co bez VIVO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier wybierz mi cos z tego linku w cenie nie wiecej niz 575zl a ja sie dostosuje  :) 

pozdro

nie wiem co to za GF4 OEM :lol: wiec jego eliminuje z tego linku wybralbym MSI ti4200 AGP x8 za 549 pln swietne karty i super o/c oraz wyposazenie. Fakt faktem ze lepiej byloby znalezc cos ze 128MB pamieci

p.s. dlaczego akurat tylko z tego linku ??? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ti 4200 to dobry wybor zastanawiac sie tylko nalezy czy wersja 64Mb czy 128

ja bralbym 64Mb Winfasta

Super chlodzenie wyglada ale sie cos marnie kreci-chyba trzeba rozebrac i posmarowac jakas pasta bo pamieci niczym nie smaruja...

Sprawdzales czy blaszka z przodu i z tylu karty przylega do pamieci ??

Pytam bo koles niedawno takowa kupil i u niego jest szczelina i ciekawy jestem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozebralem to :P i niby jakos nawet przylega-posmarowalem tez pamieci i jakby troche lepiej ale wciaz dosc slabo sie kreci.

Teraz mam 290/570 MHz i dla GPU na 300MHz od razu sie wiesza w 3dMarku a pamieci mozna jeszce troche podkrecic,ale tez jakos dziwnie z nimi jest-powyzej 580Mhz pojawiaja sie czasami kropki ale wieksze artefakty to dopiero sporo powyzej 600MHz.

A to chlodzenie wyglada tak:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha i jeszcze jedno-uzylem pasty Silver Grease Titana-tylko taka mialem akurat pod reka i nie wiem czy taka jest w miare ok. GPU tez przesmarowalem a wczesniej byla silikonowa jakas...

Stanelo jednak na 285/575MHz hmmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie to z nowych kart nie kupisz nic wydajniejszego niż GF4Ti-4200.

A widziałeć GF4TI  noname?

http://www.proline.com.pl/shop.php?kat=Karty+graficzne

no nie wiem, ten dzial geforce OEM to nie sa nołnejmy ?

Kiedy qpowałem karte to gadałem z gostkiem w proline i to nie są noname bo takiech faktycznir nir ma tylko karty firmy krzak np. prolink, palit, czintech (nie wiem jakie się to pisze) akurat kiedy ja qupowałem to były prolinki. Wieć najliepiej zapytaj gościa przez gg jakie w danym momęcir naja karty i zdecyduj.

Ja tak procka qpiłem, przez gg męczyłem gościa o serie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...