Gość Oskar Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 No wiec.... Mam taki "malutki" problemik. Chodzi mi o to, ze niedawno stalem sie posiadaczem nwoego dysku twardego. I jest tak... na normalnych ustawieniach BIOS go w ogole nie wykrywa :( zawiesza sie poprostu :( a gry ustawie zworke na dysku tak, aby byl limit do 32B to dziala normalnie... Co na to poradzic? Moze jakis upgrade BIOSu albo cus ? Prosilbym o NAJTANSZE ;P jesli to mozliwe DARMOWE rozwiazanie ;-) Mam intelowska plyte na intelowskich chipsetach nie wiem dokladnei jaki model reszta jest na dole napsiana ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 upgrade biosu :) na początek albo weź dysia i u kogoś kto ma lepszą płytę podziel na partycje i nie wykrywaj go w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Ustaw ręcznie w biosie wszystkie głowice cylindry i tak dale :) Powinno działać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oskar Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 upgrade biosu :) na początek albo weź dysia i u kogoś kto ma lepszą płytę podziel na partycje i nie wykrywaj go w biosie Wlasnie... ale nie bardzo wiem jak upgrade`owac bios i troche sie boje :/ MOglibyscie podac jakas DOBRA polska stronke wlasnie o apgrejdzie BIOSu ? Co do tych partycji to jest juz podzielony na kilka (bodajze 4 rowne czy jakos tak). Wpisywanie reczne..... hm.... nieomieszkam sprobowac ale watpie zeby zadzialalo :| Zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrOOve Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Ja mam to co w podpisie i po upgradzie biosu chodzi 60 gb ps. upgrade - to nie jest trudne :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Albo Disk Manager.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Prosze po polsku AKTUALIZACJA BIOSU - po polsku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oskar Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Heh... dzieki. W sumie to w ogole mi nei pomogliscie bo aktualizacja biosu jest u mnei nei mozliwa... wywala blad, ze moj komputer nie jest kompatybilny z flash memory... enyłej reczne wpisanie danych okazalo sie niemozliwe (niepytajcie dlaczego). Jednak cos pokombinowalem roznymi menadzerami costam poprzestawialem i dziala ;P Zworka musi byc na ograniczenie (32GB) ale w windowsie i tak widzi 57GB, czyli jest ok. Nie wiem jak w DOSie i *UNIXach bo jeszcze nie probowalem... ale sadze, ze w tych 2 bedzie ok ;-). Topic Closed! Thx and GoodBye Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...