RedArrow91 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Witam. Mam problem. Otóż niedawno moja stara karta (HD 6870) odmówiła posłuszeństwa (VRAM) to musiałem poszukać sobie nowej karty graficznej.Wybór padł na Radeona R9 390 i tu pojawia się moje pytanie:Aktualnie posiadam zasilacz Chieftec GPS-650-AB-A i zastanawiam się czy jest on w stanie pociągnąć tą kartę (Żadnego OC robionego przeze mnie nie będzie).Dodam że posiada on tylko złącza 2x 6 pinowe i zastanawiam się czy mogę zrobić tak:te 2x 6 pin-owe połączyć za pomocą tego adaptera który będzie z kartą 2x 6 pin -> 8 pin a złącze 6 pin-owe stworzyć z adaptera molex -> 6 pin?Proszę o pomoc.Pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Zasilacz wystarczy masz 540W na linii 12V. 2 x 6 Pin więc 1 x 6 pin do karty a do drugiego 1 x 6 pin kupujesz http://www.morele.net/akasa-adapter-6pin-pcie-na-8pin-pcie2-0-ak-cb052-461769/ i pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedArrow91 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Rozumiem.Tylko zastanawiam się nad tym że obie wtyczki 6 pin idą na 1 kablu i czy bezpiecznie jest tak zrobić jak proponujesz.Czy lepiej obie wtyczki 6 pin przeznaczyć na zasilenie gniazda 8 pinowego a do 6 pinowego pociągnąć z molexa?Pozdrawiam i dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Nie, nie ma to sensu. Spokojnie możesz tak zrobić, bo raczej jest to 1 kabel, ale z osobnymi żyłami do obu wtyczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedArrow91 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Kabel idzie do pierwszej wtyczki i z niej wychodzi dalej do drugiej wiec chyba na jednej żyle leci. Ale jak podłącze 6pin z molexa to nic się nie stanie tak? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Nie, bo sam mam tak podpięte (ale ja mam 1x 6 pin tylko), ale nie ma to sensu, jak masz 2 x 6 PIN, widocznie żyły są wystarczająco grube (nawet jestem tego pewny) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedArrow91 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 No dobrze ;) To dziękuje za informacje i czekam na kartę w takim razie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...